Friday, August 27, 2010

Nicholas Sparks

Adakah korang akan suka movie yg dihasilkan daripada novel?

Setakat nie la.. movie yg diangkat dari novel tidak pernah menghampakan aku.

Message In a Bottle, A Walk to Remember, The Notebook, Time Traveler's Wife, The Confession of a Shopaholic, Harry Potter series.

Yang belum aku tgk ialah Dear John (kata nak keluar tp tak keluar-keluar pun), The Last Song (akan keluar).

Eh, apsal byk novel dari Nicholas Sparks pulak nie? Hehee...

Tapi novel dia mmg best la. Cuma ber genre romantic love.

Message In a Bottle ~ kisah cinta yg berakhir dengan kematian. Tak sempat nak bersatu.
A Walk to Remember ~ berakhir dengan kematian juga. Tapi sempat hidup bersama.
The Notebook ~ 2nd chance in love? Yes. Dan mati bersama.
Dear John ~ terlalu sayangkan perempuan tu hingga sanggup melepaskan dia pergi
The Last Song ~ ok, ni belum baca lagi so taktau jalan cerita.

Kalau korang suka romantic love dlm ruang lingkup kekeluargaan, mmg sesuai baca buku Nicholas Sparks.

Teringin nak tgk A Bend in the Road diangkat ke layar perak. Cerita tu ada twist sikit.

4 scribble(s):

WanYgBest said...

eh...bkn ke Dear John dah kuar? march hr tu rasanya....ko tgk online la...kat sini
http://www1.zmovie.tv/movies/view/dear-john
pilih link no 2, copy dvd...hahaha

tp ada review kata x best, mcm version the notebook yg hampeh...tp ko layan jer, cita rasa lain2 kan...

Liz Rohaizat said...

wan> Dear John mmg dah keluar tp kat sini belum lg rasanya. sama la mcm The Last Song. tau2 je dah keluar DVD kat sini. haha..

Dear John yg filem mungkin x best sgt la kot. mesti meleret2. tp buku dia mmg best. best bg aku la sebab mcm ada kena mengena dengan aku je. muahahaha..

aishahhatta said...

kak, patut baca 'the wedding' jugak. :)

Liz Rohaizat said...

aishah> alamak, byknye buku dia akak nak kena baca. xtau sbnrnya dia dah keluarkan byk buku. aritu pegi bookstores, terkejut tgk.

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.