Friday, August 06, 2010

Don't bend, don't break, don't back down

Semasa sesi berbalas sms dengan Adledash (sorry ye dik, eventhough akak dah tau nama awak, masih suka guna Adledash), diri dia mengingatkan aku pada diri aku satu masa dulu.

10 tahun yang lalu...
Mula mengenal cinta kerana tidak cuba mencari cinta ketika zaman persekolahan. Ala, lagipun bkn ada org nak kat aku. Eh ada.. tp shhh. Sorry, tak berminat nak cintan cintun masa sekolah.

Bercinta kali pertama. Orang kata, First Love akan diingat sampai mati. Jika tak, tidak la wujud lagu First Love by Utada Hikaru yg sememangnya dihafal oleh kebanyakan wanita.

I was.. urm, patient. Ia mengajar aku utk jadi seorang yg bersabar dan memahami. Setiap perkara negatif yg berlaku, aku salurkan ia dan tukarkan ia menjadi sesuatu yg positif. Aku belajar memahami.

Dan aku belajar utk let go...

6 tahun yang lalu...
Aku mengetahui bahawa cinta boleh hadir buat kali kedua apabila diizinkan oleh Allah. Second Love juga aku akan ingat sampai mati kerana insya Allah, ia akan berkekalan hingga aku mati. Ia mengajar aku utk menerima orang lain. Mengingatkan aku bahawa semua lelaki itu tidak sama.

Perbezaan dlm banyak perkara menyebabkan kami belajar perkara baru setiap hari. Mengetahui bahawa dia tidak suka begini dan aku tidak suka begitu. Aku belajar utk menerima.

Aku menyayangi dan disayangi...

Hampir 2 tahun yang lalu...
Aku mula belajar untuk memberi cinta. Aku tak sedar yang secara perlahan, aku telah menjadi orang lain. Aku bukanlah orang yg sama lagi.

Sejujurnya, aku benar-benar terasa 'hidup' di tahun 2003-2004. I was free and young. Walaupun ketika tu, berperang dengan masalah sendiri. Mungkin kehadiran masalah tu yg menyebabkan aku menjadi seorang yg bergantung pada diri sendiri sahaja.

Jadi aku faham apa yg Adledash rasakan. Don't worry, sis. Itu adalah normal. Just live life to the fullest!

Lihat apa jadi kat akak sekarang. Your time will come :)

Sementara tu, jom kita layan lagu kegemaran kita! *wink wink*

IT'S MY LIFE
Mash-up version by Glee

This ain't a song for the brokenhearted
No silent prayer for the faith departed
And I ain't gonna be just a face in the crowd
You're gonna hear my voice when I shout it out loud

It's my life
It's now or never
I ain't gonna live forever
I just wanna live while I'm alive

(It's my life)
My heart is like an open highway
Like Frankie said, "I did it my way"
I just wanna live while I'm alive
'Cause it's my life

This is for the ones who stood their ground
For Tommy and Gina who never backed down
Tomorrow's getting harder, make no mistake
Luck ain't even lucky, gotta make your own breaks

It's my life
And it's now or never
I ain't gonna live forever
I just wanna live while I'm alive

(It's my life)
My heart is like an open highway
Like Frankie said, "I did it my way"
I just wanna live while I'm alive
'Cause it's my life

You better stand tall
When they're calling you out
Don't bend, don't break
Baby, don't back down


Mereka kelihatan high kerana masing-masing mkn 'ubat'

Nota:
1) Dah lama tak mengenang memori dan menulis begini. Ini juga salah satu perkara yg dah mula hilang dlm diri.
2) Yer, Glee lagi. Boringkah? Hehehe..

2 scribble(s):

MarDiah said...

Haha.. lucky for u all yg merasa bercinta dan putus cinta... aku? pernah merasa jatuh cinta... tapi tak merasa sakit putus cinta... tapi sakit cinta tak berbalas... tapi mak redho... haha...

Liz Rohaizat said...

nadia> haha, lucky eh kalau dpt merasa putus cinta? kalau terus terputus, rasanya sakit kot. tp kes aku lain sikit. kurang sakitnya. lg pun, sampai skrg still kwn.

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.