Monday, August 02, 2010

Bertemu dengan kembar setelah 26 tahun terpisah

Sejak aku tau aku mengandungkan Batrisyia, aku akan berdoa agar anak aku akan ikut muka abi dia setiap kali lepas solat. Kenapa? Agar bila hubby dah tiada lagi, at least ada la muka yg mengingatkan aku kat dia. Bukan nak minta dia pendek umur sbb kita tak tau bila ajal kita kan?

Kalau tgk gambar dari dia baby, muka dia betul-betul nampak ikut hubby masa umur dia sehari! Lepas tu, mula berubah. Masa hari pertama, semua org ckp yg Batrisyia ikut muka abi dia. Slowly, sikit-sikit dah nampak dia ikut rupa aku. Owh, cuma Weed je yg dari awal dia ckp "Anak ko sebijik muka ko!". Masa tu aku heran sebab dia sorang je yg ckp camtu. Malahan, mata aku sendiri berpendapat yg Batrisyia ikut muka abi dia.

Cuma sekarang nie, bila dah besar.. dah hampir menginjak 2 tahun, mmg nampak la telahan Weed tu benar belaka. Lebih-lebih lagi bila Batrisyia dah muka ikat rambut seperti di bawah. Sebijik muka aku tima kecik. Cuma Batrisyia lebih cute la.



Sape ikatkan rambut tu? Bukan aku eh sbb kalau dgn aku, Batrisyia tak reti nak duduk diam. Aku pun tak reti nak ikatkan rambut sekemas tu. Huhuhu. Ni wan dia tolong ikatkan. Maklumlah, wan dia mmg expert bab ikat rambut camni sebab dia dah pro masa ikatkan rambut aku dulu.

Disebabkan papa berkali-kali minta aku scan dan upload gambar aku time kecil, aku usahakan jugak la. Ditambah pulak aku terjatuh masa ambil album gambar kat almari yg tinggi itu, lagi la rasa wajib okey upload gambar-gambar ni. Psl benda ni la buku lali aku sakit.

Gambar tidak secantik gambar budak zaman sekarang sbb dulu guna filem. Jealous dgn gambar2 Batrisyia yg sgt sharp!


Gambar di atas ialah gambar masa aku mula-mula belajar berjalan. Aku dah mula berjalan sejak umur 9 bulan. Awal kan? Sebab tu sampai skrg aku rajin berjalan kot.

Hehehe.. Ahaks, rambut belah kanan ke kiri. Siap disepit dengan sepit hitam. Dahi luas! Telinga comel (ada kisah disebaliknya. Hubby aku je yg tau.. cis!). Kening pun ikut aku tau. Tapi aku agak behave bab sepit rambut. Byk jugak la gambar aku bersepit rambut. Batrisyia? Tak sampai seminit, sepit ntah ke mana.

Ni gambar kat rumah nenek. I main bowling tau. Perincian: Baju adalah baju yg sama dengan gambar pegang botol susu tadi. Mungkin boleh apply kat baju-baju lama Batrisyia :p

Tadaaa.. memakai baju ala-ala Britney Spears tak angkat tgn. Kalau angkat tgn, confirm nampak perut. Kali ni, rambut dah panjang. Rambut paling panjang yg penah aku simpan ialah sehingga ke paras pinggang. Pastu mama ckp, terpaksa dipotong sebab aku asyik nangis bila nak syampu rambut.

Wowowo... mcm Batrisyia tapi tak berambut cacak. Sukar nak cari gambar Batrisyia masa baby sama mcm aku sebab rambut Batrisyia dulu cacak mcm baby boy.


Motif gambar ni? Nak tunjuk aku gelak je.

Ok, sila jawab soalan ku?

Adakah kami "kembar" yg dilahirkan selang 26 tahun? Kuikuikui.

19 scribble(s):

Ely Hasrul said...

hahaha comelnye ko dulu.. skang pon comel gak.. mmg kembar sgt tuuu hahaha

jannahrais said...

hihihih mahal tuh gamba cikgu norlisah..fesyen baju kurung ade kolar tuh memang bestkan..mcmn nak buat satu la.

hah..memang sepesen lah muka batrisyia ngan muke umminye..xerox 110% ;) tak syak lagih!

Liz Rohaizat said...

ely> dulu je aku comel. skrg kembang sana sini. kehkehkeh.

kak jannah> skrg ni ada lg ke fesyen tu? org dulu2 ada la kan? saya x muat nak try baju mak saya sbb mak saya kecik dan kurus je dulu.

ahaks, kalau xerox 110%.. adakah itu bermakna dah besar nanti muka dia mcm saya? haha.. kalau mcm sy pun, warna kulit dia cerah sikit la.

p!nkerton said...

lizz, sama sangat plissss! hihihihi sebijikkk tuu..
balik kg nanti aku nak godek jugak la gamba aku kecik2 dulu (wpon takde harapan nak sama dgn athirah haha)

Liz Rohaizat said...

fatih> haha. lps tgk gambar tu, baru aku percaya kalau org ckp muka dia mcm aku.

sya_firwan said...

haha..sama laa..

WanYgBest said...

comelnyerrr...like mother like daugther! mmg sebijik...hehehe...

aku mcm prasan gmba ko yg no 2 tu mcm muka batrisyia, mcm ada gmba dia yg pose mcm tuh...hehe

Liz Rohaizat said...

sya> hehe.. sama kan? excited!

wan> gmbr no 2 tu mmg mcm muka batrisyia tp aku x sempat cari gmbr batrisyia posing mcm tu. tu yg x dpt share gmbr dia.

MarDiah said...

memang sama... anak aku ikut muka bapa sedara dia i.e. adik llki aku... haha... bila tgk gambar adik aku masa kecik sebijik muka aiman...

Liz Rohaizat said...

nadia> bila ikut muka mak bapak sendiri, kira ok la lagi kan? tp bila muka dah mcm pakcik/makcik/atok/nenek.. jauh bebenor gene tu pegi. tp mmg ada pun kan?

weed said...

aku dah kate...ko je yg dok in denial...ekekkeke...

Liz Rohaizat said...

weed> aku bkn in denial tp mmg masa dia lahir, ikut muka abi dia daaa..

tp skrg, aku nak ckp dia ikut muka aku. hehehe

fiza said...

Liz, memang sebijik sama mcm muka ko(^_^)

Liz Rohaizat said...

fiza> yer.. yer... pasni kena angguk kepala je la bila org ckp camtu.

MarDiah said...

hehe.. the gene is there.. nak wat gane?

adLedash said...

kan dh kata...batrisyia resembles u more! heee....alahai...comelnye gbr2 tu..

Liz Rohaizat said...

nadia> xpe, yg penting jgn ikut muka orang lain.

adledash> yer la... skrg ngaku!

cure32 said...

wahlauweih ni dah bukan photstat lagi dah. ni dah kire quality kilang dah ni.sebijan! maveles! tahniah lah berjaye mengekalkan standard product slame 26 taun nih.

Liz Rohaizat said...

syiefa> amboi, komen tak hengat tu!!! mengekalkan standard eh?

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.