Saturday, August 21, 2010

Bercakap pasal video clip

Kenapa cerita cinta dlm novel semuanya indah?

Kenapa kisah cinta dlm video lagu kebanyakannya happy ending? Malah, kalau yg lelaki tu mati kemudian jadi hantu, yg perempuan pun akhirnya mati dan menjadi hantu. Sila cari video clip Someday nyanyian Nickelback utk tahu maksud aku.

Tak logik kan? Hakikatnya, kisah cinta itu pelbagai tapi ia hanya mempunyai 2 jenis kesudahan. Samada bahagia atau berduka sebelum menemui pengganti. Tu pun kalau dpt pengganti. Kalau tak, membujang la hingga ke akhir riwayat hidup.

Aku mmg suka dgr lagu. Suka tgk video clip dari luar negara sebab aku rasa video clip diorg lain. Bukan dari segi pakaian yg menjolok mata tp kisah di sebalik lagu tu yg buat aku suka dan layan video clip yg sama berulang kali.

Sekarang, suka layan Need You Now by Lady Antebellum. Lagu hot kat Red FM. Dan setakat ni mmg x jemu dgr.

"Rasanya hari dah sepuluh kali abang dgr kat radio" Ceh, yer yer je hubby aku. Tapi bila lagu tu keluar, dia pun humming sama :p

Tapi aku suka la video dia. Ingatkan 2 penyanyi tu mcm bercinta ke tapi... ah, korang tgk sendiri la kesudahannya.

Kalau sayangkan seseorang, kena berani fight for your love. Jgn jadi mcm pasangan dlm White Flag yg dinyanyikan oleh Dido. Kalau diam je, melepas la.



NEED YOU NOW by Lady Antebellum

Picture perfect memories, scattered all around the floor.
Reaching for the phone cause, I can't fight it any more.
And I wonder if I ever cross your mind.
For me it happens all the time.

It's a quarter after one, I'm all alone and I need you now.
I said I wouldn't call but I lost all control and I need you now.
And I don't know how I can do without, I just need you now.

Another shot of whiskey, can't stop looking at the door.
Wishing you'd come sweeping in the way you did before.
And I wonder if I ever cross your mind.
For me it happens all the time.

It's a quarter after one, I'm a little drunk and I need you now.
I said I wouldn't call but I lost all control and I need you now.
And I don't know how I can do without, I just need you now.

I guess I'd rather hurt than feel nothing at all.

It's a quarter after one, I'm all alone and I need you now.
And I said I wouldn't call, but I'm a little drunk and I need you now.
And I don't know how I can do without, I just need you now.

I just need you now.

Oh baby I need you now.

0 scribble(s):

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.