Monday, August 30, 2010

Apa yang kau merepek ni, setannnn???

Ok, title diambil dari cerita P. Ramlee yer =)

'Kau' bermaksud aku. Yups, tuan punya blog nie. Ter-over rajin membaca blog lama. Came across banyak entries yg aku tak faham. LOL. Aku sendiri tulis tapi aku tak faham.

There you go..

Apa yang kau merepek nie, setan?

Sila abaikan kesalahan dlm berbahasa inggeris. Aku taip je. Kalau kita boleh buat kesalahan dlm berbahasa melayu, kenapa nak ambil kira bila berbahasa inggeris. Wah, ayat tak ingat.

what is this feeling?
tried to forget everything but i know i can't.
there's always someone or something
that remind me on it.
since day one till now..it's still here.
still here..poisoning me!
waiting for me to surrender myself to devastation.
many was defeated..i still have 3 wars to win!
it hurts me everytime i'm in the battle.
it hurts me everytime i hear the name.
it hurts me everytime i know what's going on.
and it hurts me everytime i realize that the shadow
of the victory is still far away.
i'm getting weaker each day.
hoping for someone or something to give me a miracle..
although i knew there's no miracle in this life.
what i had done,what i had choosed..
are going to be my destiny!
am i in the right path?
i don't know..
all i know is..
my soul is dead if i'm defeated.
Posted on April 11, 2004 at 1:03 PM

it's just a subject.
the truth is, finally i got the real
reason why it happened.
"what the hell she's talking about?"
i'm sure u'll think like that when u're reading this.
it's ok guys..u don't hv to understand it.

i'm happy!
truly happy!

*in this life
Posted on February 23, 2004 at 11:17 AM

everything is same..
follow the sama path everyday..
try to wash away the fear everynight..
treat people nice but got a **** from them.

f.a.t.e.
is that what i follow?[no]
w.o.r.d.s.
is that what i'm holding on[no]
c.o.m.f.o.r.t
is that what i need?[yes]
m.e.m.o.r.y
is that what i'm searching now?[yes]
f.a.i.t.h.
is that what i lose day by day?[yes]

who do i miss most?[myself]

each day,i'm hoping everything will change but it's not.
IT'S NOT!

it's hard to be a NICE ordinary girl.

*girl on tv
Posted on February 14, 2004 at 11:07 AM

Lain tak cara penulisan dulu dan sekarang? Maybe sebab aku nak express my feeling tapi taknak org tau details so tu yg terasa tergantung. Dulu, suka tulis line by line. Tak suka tulis by paragraph. Sampai skrg pun still suka line by line (kat email dan note). Tapi utk blog nie, terpaksa buat perenggan sebab taknak nampak kosong sgt.

Lps tu nampak tak "*"? Tu title lagu yg aku dgr masa aku tulis entry tu. Tak semua entry ada "*".

Ada sesetengah entries pulak, aku suka italic kan perkataan yg aku nak tujukan kat seseorang. Sape? Aku dan dia je yg tau. Tu kira secret code la. Bila ada ayat yg italic, dia faham la aku tujukan kat dia. Yang kat atas tu saje je aku italic semua. Jgn salah faham pulak.

Itulah, aku lebih suka bercerita di journal. Aku jenis tak byk ckp. Buang masa je kalau korang paksa aku byk ckp sbb aku hanya ckp bila perlu. Cuma bila ada geng sekepala, baru la rajin bercakap. Dulu, aku rajin bercerita kat seorang kawan. Kira pendengar setia la nie. Sekarang? Urm, takde sapa la. Selesa melayan perasaan sendirian.

Aku rindukan hidup aku ketika usia 18 tahun. Banyak yg manis. Kalau pahit pun, ia tetap manis.

Bila masa entries yg lepas-lepas, dari awal sampai la akhir.. nampak la mcm mana hidup aku berubah. Sometimes, buat aku terfikir "what will happen if... ?" or "is this a right decision to make?".. that sort of things. Tapi tu la, masa tidak boleh diputar ke belakang. Jadi, teruskan kehidupan dan doakan yg terbaik. Mungkin Allah akan beri kita peluang kedua utk merubah hidup kita sekali lagi. Who knows? =)

2 scribble(s):

MarDiah said...

haha.. aku dulu tengah2 tension suka scribble mende2 kat dalam satu pocket notebook. hari nie bila baca balik rasa kelakar pun ada...

Liz Rohaizat said...

nadia> aku rindukan aku yg dulu. hahaha

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.