Saturday, August 21, 2010

The 5 Levels of Inception

Dah lebih seminggu tgk Inception, aku masih rajin cari teori tentangnya bila dah sangap kat office. Nak share benda di bawah. Aku ambil dari sini. Ada byk teori di situ. Sila check kalau ingin tahu.

Bila ada org extra rajin buat benda ni, rasa cerita ni sgt cool! Kalau tak faham, maknanya korang kena pergi tgk Inception. Lps tu baru boleh debate.


Tak sabar nak tunggu DVD keluar. Wajib rembat!

4 scribble(s):

cure32 said...

scene at last die jumpe anak die tuh..real ke x eh? sbb bende tuh still berpusing

Liz Rohaizat said...

syiefa> ko rasa?

by rule, dia hanya boleh create dream berdasarkan memori yg dia ada. so memori yg dia ada ialah memori dia tinggalkan anak dia kat rumah (anak dia membelakangkan dia). sbb tu setiap kali dia nampak anak dia, anak dia membelakangkan dia.

BUT

mungkin juga memory dia dah evolve. dia created his own new memory.

YANG PASTI

umur masa dia tinggalkan anak2 dia dan umur masa anak2 dia yg terakhir tu berlainan yer. even pakaian nampak sama tp berlainan.

untuk kepastian, kita perlukan penjelasan dari nolan sendiri. sama2 kita nantikan.

cure32 said...

aku rase... pasni mesti kluar inception 2 pulak.baru bole paham lebih sikit kot :D

Liz Rohaizat said...

ala, xnak la ada Inception 2. nanti dah x best

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.