Monday, July 05, 2010

Whatever's meant to be will work out perfectly

Terima kasih kepada kawan-kawan yg memberi pendapat dlm entry ini. Aku sangat menghargainya walaupun ada komen tu aku baca pada hari ini.

Nak story apa yg berlaku Sabtu lepas. Rasa mcm wajib cerita sebab ia berlaku setahun atau 2 tahun sekali :)

Jumaat, 02/07/2010

Guest sepatutnya sampai dlm 10.30 malam tp ptg tu kami dpt berita tentang flight delay. Jadi, sempat la berehat kat rumah sementara menunggu ketibaan guest pada jam 11.45 malam. Sampai rumah nak dekat 1 pagi. Semua org terus masuk tidur sebab kepenatan.

Sabtu, 03/07/2010

Semua org malas nak bgn sbb dah tidur lambat + hujan lebat pagi tu. Konon nak naik LRT pukul 9.30 pagi. Sudahnya pukul 11 pagi baru la sampai station. Huhuhu..

Pastu bajet nak jln-jln hilangkan tension sambil kirai duit sampai pukul 2 ptg aje. Hubby sempat perli, "Ye la tu. Cukup ke sampai pukul 2 ptg je?". Cis!

Jom layan entry kami bergembira pada hari Sabtu.

Kami turun di stesen Bandaraya. Bajet nak round kat Sogo dulu. Tujuan utama, guest nak cari platform sandal sbb dia pakai high heels. Patah kaki la kan kalau pakai high heels ronda-ronda kat Jalan TAR.

Kami naik ke tingkat 2 dulu. Dia cari baju utk ayah dia. Sekejap je kat sini. Lepas tu turun ke tingkat 1: Tingkat paling bahaya! Rasanya nak sejam lebih jugak la kat tingkat tu aje. Semua labels kitorang tgk. Jalan-jalan.. berhenti kat kawasan kasut.

Aku mmg nak cari kasut kan? Dah pegi Vincci, La Primavera, Eclipse.. tak berkenan pulak kali nie. Bila kat Sogo, sampai bahagian Esarli, tiba-tiba terus berhenti. Aku terpandang satu kasut nie. Aku cari guest, kang hilang ntah ke mana. Satu hal aku nak cari dia pulak. Aku nampak dia, aku panggil dia. Dia datang ke arah aku. Tiba-tiba...

Guest: Weih, seksinya kasut nie (sambil ambik kasut yg aku usha td)
Me: Woi, aku nak dulu la weih.
Guest: Hah, ko nak jugak ke? Ha, ni ada warna hitam.
Me: Coklat la cantik. Hitam dah selalu pakai. Ala, kita beli je la sama. Bknnya kita selalu jumpa pun.
Guest: Ye la.
Me: Ko naik saiz ape?
Guest: La, ko dah lupa ke? Kita kan sama saiz.
Me: Tau la, kot-kot ko nak try saiz lain.
Guest: Tak la, sama je.

Nampak la seorang promoter lelaki.

Me: Abang, nak kasut nie (sambil hulurkan display shoe itu)
Promoter: Saiz?
Me: Saiz 8, nak 2.
Promoter: 2?
Me: Yer ar, nak dua tau.

Mesti promoter tu heran.

Siapakah guest yg sama taste dgn aku nie?

Dia ialah...

My best friend; Cik Weed.

Inilah rupa kasut yg kitorang rebutkan. Nasib baik la ada lagi saiz 8. FYI, saiz 8 mmg susah sikit nak dpt. Selalunya sold out sebab stock ada sikit je. Ye la, orang Asia kan kaki comel-comel. Kitorang je yg sesat kaki saiz 8.

Wedges biasa je. Design simple tp suka la. Sebelah 'terbuka', sebelah 'tertutup'.

I don't really like wedges but this is exceptional. So comfy!

Bestfriends forever!

Lepas tu kami pusing-pusing lagi tgk-tgk baju. Byk yg berkenan tp short sleeves. Weed jenis tak kesah nak pakai inner. Aku pulak tak suka sgt sbb baju-baju tu agak labuh utk aku yg rendah ini. Isk..

Nak dijadikan cerita, masa mula-mula sampai 1st floor nie, kitorang tgk kat Bontton. Ada satu baju nie. Aku tunjuk Weed. Dia tak berkenan. Aku suka sbb material dia sgt lembut dan ringan. Dan ada details kat bahagian pinggang.

Ok, sambung cerita. Masa nak bayar kasut kami, ada seorang perempuan lalu. Baju yg dia pakai sebijik mcm baju yg aku tunjuk sebelum tu. Dan dan tu gak dia ckp dia nak beli baju tu. Apekah?

Aku dah ckp, baju tu nice. Ko tak caye.

Terus kami kembali ke Bontton dan menyusahkan promoter pegi ambil saiz kitorang kat stor.

Gambar diambil utk memudahkan tunjuk kat Weed yg tunggu kat luar

Aku cuba S size. Just nice. Weed ambil M size. Aku pun ambil M size utk memudahkan penyusuan.

Lepas habis ronda 1st floor, kami ke Ground Floor. Kat sini aku tak beli apa-apa. Weed je beli handbag dan wallet.

Habis shopping kat Sogo dlm pukul 1.30 tgh hari. Kemudian, terus gerak ke Jalan TAR. Aku hanya meneman Weed beli kain. Dan minah tu telah memborong kain dengan jayanya mcm nak jual kat KK. Padahal nak pakai sendiri. Gilos!

Sesi tawar menawar berlangsung. Aku cuba apply cara papa menawar dengan pekedai. Huhu, tp x sepandai papa la. Papa mmg terer giler bab menawar. Tak penah jumpa lg org seterer dia.

Oh, nak promote satu kedai. Tempatnya? Tak ingat doh. Korang cari je la alamat di bawah eh. Akak ni suh promote setelah dia beri diskaun. Aku hanya berpegang pada janji mulut. Thanks kak.



Selesai beli kain baju kurung, kain baju melayu, brooch, beg pakaian (sbb Weed nak kena check-in bagasi, byk sgt borong) dan minum air tebu, kami kembali ke Sogo utk beli brg.

Guest yg sempat merehatkan kaki setelah bershopping sakan dengan memakai high heels.

Menjelang 5.30 ptg, kami sudah sampai di LRT Station. Hubby sedikit lambat sbb dia layan semula game WC yg Brazil tu. Ceh, patut la suruh aku balik lewat-lewat.

Hari kami tidak habis di situ sebab kami ke Jusco utk meneruskan shopping. Minah tu beli brg lagi. Aku pulak carikan baju tidur utk Batrisyia. Baju dia byk dah singkat la.

Lepas maghrib, kami ke Satay Station. Nak bawa Weed pekena Mee Rebus Bonda yg sedap dan satay sedap yg penah keluar di Jalan-Jalan Cari Makan.

Kahkah.. apsal cara kitorang pakai tudung pun sama?

Ketua rombongan.. ni wajib ambil gambar dia

Mula-mula order satu mangkuk utk share sbb dia takut tak abes.
Baru 2-3 suap, terus suruh aku order lain!

Satay sedap. Tapi 80 sen secucuk. Haha..

Sempat aa ada sesi eye-candy. Hoho, aku tak sorok-sorok eh. Aku bgtau hubby. Umur dah 28 tahun pun masih ada sesi eye-candy mcm masa umur 18 tahun. *Weed, ko ingat tak kita usha seorang budak masa tgh mkn goreng pisang kat RSU. hahaha*

Sampai rumah pukul 9.15 malam. Semua org bersedia nak tgk perlawanan antara Germany dan Argentina. Aku dgn Weed kan penyokong kuat Germany. Jadi agak kecoh la eh malam tu. Semangat sokong Germany.

Yeah, Germany menang 4-0. Sian Messi, tak dpt nak jaringkan gol langsung. Cuba lagi 4 thn dari sekarang eh!

Malam tu, semua org 'pengsan' kepenatan.

Ahad, 04/07/10

Hubby kena kerja dari pagi sampai ptg. So kami melepak di rumah aje. Pagi-pagi dah layan Confession of the Shopaholic. Pastu sesi masak sarapan dan lunch. Aku kira sedap la kot Ayam Madu tu sbb berselera je semua org mkn.

Ptg tu, kami hantar Weed ke LCCT. Batrisyia nangis bila tgk mak angkat dia nak balik.



Weed, thanks for coming. I really had a great time with you. Gossip.. gelak-gelak.. lama nya dah tak rasa mcm tu.

Kalau dgn Weed nie, mmg aku rasa mcm keluar dgn my twin. Sebab kami sekepala, taste pun sama. Tgk, kasut dan baju pun beli yg sama. Malah masa kat Jalan TAR, baju dan kain yg aku suka tgk, pun dia suka tgk. With her, I can be myself. Dgn dia, boleh ckp terus terang kalau dia minta pendapat. No hard feeling.

KEEP HOLDING ON

You're not alone
Together we stand
I'll be by your side, you know I'll take your hand
When it gets cold
And it feels like the end
There's no place to go
You know I won't give in
No I won't give in

Keep holding on
'Cause you know we'll make it through, we'll make it through
Just stay strong
'Cause you know I'm here for you, I'm here for you
There's nothing you could say
Nothing you could do
There's no other way when it comes to the truth
So keep holding on
'Cause you know we'll make it through, we'll make it through

So far away
I wish you were here
Before it's too late, this could all disappear
Before the doors close
And it comes to an end
With you by my side I will fight and defend
I'll fight and defend
Yeah, yeah

Keep holding on
'Cause you know we'll make it through, we'll make it through
Just stay strong
'Cause you know I'm here for you, I'm here for you
There's nothing you could say
Nothing you could do

There's no other way when it comes to the truth
So keep holding on
'Cause you know we'll make it through, we'll make it through

Hear me when I say, when I say I believe
Nothing's gonna change, nothing's gonna change destiny
Whatever's meant to be will work out perfectly
Yeah, yeah, yeah, yeah

La da da da
La da da da
La da da da da da da da da

Keep holding on
'Cause you know we'll make it through, we'll make it through
Just stay strong
'Cause you know I'm here for you, I'm here for you
There's nothing you could say
Nothing you could do
There's no other way when it comes to the truth
So keep holding on
'Cause you know we'll make it through, we'll make it through

Keep holding on
Keep holding on

There's nothing you could say
Nothing you could do
There's no other way when it comes to the truth
So keep holding on
'Cause you know we'll make it through, we'll make it through


I love the Glee version. Believe it or not, that episode makes me wanna cry. Must be because of the story behind this song.

6 scribble(s):

ska said...

hahha aku dah agak dah weed yg nak dtg.. haha eh, weed dtg kejap je ke? semata2 nak shopping jek? huhu

maisy said...

Weed..tak berubah dulu smpai skarang..spek je kot dah tukar... :)...lame gile tak connect ngan minah ni...

Gile ah..kaki korg size 8..aku tau ko nye kaki besar..tp ingt size 7 je...

Liz Rohaizat said...

kd> aah, dia dtg kejap je. khas utk melepaskan tension melalui shopping.

maisya> haha, spek dah tukar dan dah pandai la pakai eyeshadow ke ape kan. hahaha...

kitorang leh muat 7 atau 8. tgk brand ape.

sya_firwan said...

hihi..ade jugak 2, 3 kali jumpa weed..tak tahu plak liz ngan weed best friend..kite pon tak rapat mana masa kat mmu..melihat gelagat korang..teringat zaman muda2..hihi =)

Liz Rohaizat said...

sya> mesti la bestfriend. kenal sejak umur 12 tahun (masa tu belum besday, so kira 12 thn aa). tu la sekepala tu!

weed said...

hhehe...sori kedi...mase agak terhad nak jumpe bermesra2an ngn ko...ehehhe...next time k? hihihi..

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.