Wednesday, July 28, 2010

Mizz Nina - What You Waiting For-menjatuhkan maruah wanita Islam?

Sudah seminggu aku layan Red. FM. Ni sebab Imee la. Dia pernah ckp dia layan Red.FM sebab sesuai dgn zaman kami. Jadi, aku pun buka la sebab curious dengan apa yg dia ckp.

She's right. Lagu-lagu yg diputarkan mmg lagu zaman kami. Kalau dulu aku layan Lite.FM, skrg Red. FM je la. Syok menyanyi lagu-lagu zaman sekolah dan zaman university. Rasanya hubby pun dah pasrah je dgr suara sumbang aku. Hahaha.

Ok la, hari ni taknak ckp pasal lagu lama. Nak ckp pasal lagu baru. What You Waiting For by Mizz Nina. Masa dgr kat Hitz.FM, aku ingat Mizz Nina ni American sbb masa aku dgr tu, lagu ni masuk dlm Rick Dees Top 40. (Pergh, masih wujud lagu Rick Dees Top 40 nie, sejak zaman high school tu).

Entah mcm-mana, semalam tergerak nak cari lirik. Bajet nak cuba paham apa yg dia nyanyi sbb lagu tu kan suara ala-ala robot di sesetengah ayat. Aku suka dgr lagu ni. Agak catchy.

Aku jumpa her main website. Baru la tau dia Malaysian. Pastu ter-rajin cari video clip kat Youtube. Kat sana, ada la byk komen yg positif dan negatif. Ada yg kata dia membanggakan Malaysia. Ada yg kata dia menjatuhkan maruah wanita Islam. Ada yg kata, orang Malaysia tak maju di luar negara sebab terlalu Islamic. Mereka komen begitu bukan kerana Mizz Nina berjaya tembusi pasaran Amerika, bukan juga kerana video clip dia tapi kerana lirik What You Waiting For itu sendiri.

What You Waiting For ~ Mizz Nina feat Colby O'Donis

CHORUS – Colby

Baby I never seen someone wit your body
You make me wanna get this party started,
Hey baby come and tell me what’s the score
Baby, baby, tell me, what chu, what chu, waiting for

CHORUS – Mizz Nina

Baby I never seen someone with your body
You make me wanna get a little naughty
Hey baby come and get me it’s all your’s
Baby, baby, tell me, what chu, what chu, waiting for

VERSE

Colby ~It’s your birthday so tell me what you wanna do
Mizz Nina~It’s my birthday I really wanna get with you
Colby~Drop the beat now and baby we can get it started
Mizz Nina~We’ll go insane and take it to the after party

HOOK

Colby~So what's your name, hey baby what’s your name, oh yeah
Mizz Nina~Sexy’s my name, yeah sexy is my name
Colby~Ok, and what’s your game, hey baby what’s your game
Mizz Nina~Ok i like to play, I, I like to play, ay,

VERSE 2

Colby~Hey sexy girl from kuala la la lumpur
Mizz Nina~Hey baby that's me, i’ll be on the dancefloor
Colby~I got chu a surprise, we’re poppin up in vip
Mizz Nina~And if I ask nice can I take you home with me

HOOK x2

Colby~Baby, lets get crazy, come on loose control, ol, ol
Mizz Nina~We’re gonna tear up the after party, I know you want some more, oh, oh, oh
Colby~I wanna see ya, work that body, Drop it down real low, low, low
Mizz Nina~Hey baby, come and get me, tell me, what chu, what chu, what chu, what chu waiting for.


What say you? Menjatuhkan maruah wanita Islam atau tidak?

6 scribble(s):

maisy said...

Biase la..lagu org putih..die ni kan awek Noh ujan..awek ke ex..tak taula...anak dato'...kaye gile..tp good achievement la kan lgpon org condemn sebab pakai sore robot ckit2....

precious innocent said...

dia nie anak tan sri azman hashim. tokey ambank group..

-mama emma®-

Liz Rohaizat said...

maisya> ye aa. english song. cuma org mungkin condemn sebab perempuan beragama islam tulis lirik mcm tu. tu yg diorg marah kot. aku suka dgr lagu tu.

kak emma> yep. tau. dulu dia Teh Tarik Crew

Farah said...

oh orang islam ke die ni..tak pernah dengar lagu ni lagi tp tgk lirik mmg tak seswai la utk org islam.

WanYgBest said...

bru tau kewujudan dia, bru je dgr lagu dia, mmg catchy...

lirik mmg daring...hmmm...

skrg ni dunia dah byk salah faham tentang Islam, semua ni sbb umatnya la, klu zaman dulu, org berebut masuk Islam sbb tgk keperibadian umat Islam masa tuh...zaman skrg?? hmmm

Liz Rohaizat said...

farah> yep. lagu tu catchy. suara mcm robot sikit. lirik mmg x sesuai la.

wan> aku suka lagu, aku suka lirik. tp bila dpt tau sape yg tulis lirik, rasa mcm x sesuai.

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.