Monday, July 12, 2010

Butterflies: Progress 1



Bila sibuk cari kit, rasa berkobar-kobar nak mula stitching. Lepas dpt kit, tiba-tiba mcm malas nak start. Tapi bila dah mula stitching, mula la gatal tgn. Asyik nak mengadap je. Kalau boleh, sambil tido pun nak stitching.

Tak sempat nak duduk mengadap lagi. Byk perkara lain nak kena buat. Ni la hasil stitching setakat dlm 2-3 jam kot. Giler lembab ar aku! Baru buat sikit daun dan sikit bayang-bayang butterflies. Yg bwh tu dah nampak mcm rangka butterfly kan? *Mode excited sgt*

Tak sabar nak stitching dengan warna yg cantik-cantik tu.

7 scribble(s):

nieda said...

cantik..mmg kreatif..saya ni tangan kayu serba serbi kerja seni x pandai..hehe

adLedash said...

akak! heee....sy suke! tringat zaman2 start sticthing dulu..xpe...start je..kalau nk stop jap, jgn kemas..biarkan atas meja ke..nnti akan ade smangat nk smbung balek...(tips dr makcik sy..hehe)

Liz Rohaizat said...

nieda> hehee.. sy pun tgn kayu jugak la. reti stitching je, bkn mengait ke ape. stitching kira senang juga la nak belajar. kalau tak tahu, boleh cari online tutorial. senang je. cuba awak try

adledash> akak xde masa sgt nak buat la. siang keje. blk umah nak siapkan semua keje dulu, then baru boleh buat. oooh, tu tips eh? ahaks. nnt cuba. awak bila nak start blk hobi lama?

adLedash said...

dah grad nnti, sy nak start balek! hee..skarang x dpt la sbb tgh praktikal dan nk abeskan study. nk beli benang pun pk dua tiga kali..mahal dh benang skarang..dulu 60sen je..huu..skg dh singgit lebey..huu! keep up kak!! nnti share la bila dh siap ek! sy dulu suke wat keychain nama...hee~

jannahrais said...

wah wah wah wah akak plak teruja tengok projek kamu liz!! best3x
bile kat mane tu?
mesti cantik hasilnye nanti!
ok liz! teruskan usaha! ;)

eziannr said...

Alahai Liz....pandai nko..aku nih kayu...keras dan tak reti wat2 mende kretif2 gini!

Liz Rohaizat said...

adledash> kalau beli kit,tak payah pk nak beli benang lg kan? complete set. senang je. akak x penah stitching yg kecil2. semua projek besar.

kak jannah> hoho.. gambar tu mmg cantik. sy je tak cukup masa nak mengadap. sy beli kat nizacraft.blogspot.com

ezian> benda nie kan, org tgn kayu pun leh buat la. buat nak kena mengait atau jahit pun. ko tiru je chart yg dia bagi. then, tinggal wat silang pangkah. sonang sajok!

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.