Tuesday, June 29, 2010

Sakitkah dia?

Tak dpt tumpukan perhatian lagi skrg.

Susah hati kerana hubby terpaksa balik awal. Now, dia kat klinik.. menunggu giliran utk berjumpa doktor.

Pening dan loya, katanya. Dlm bulan nie je, dah byk kali dia jumpa doktor.

Mungkin sebab anemia, mungkin sebab lain. Tidak dpt dipastikan.

Mmg la dia dah besar panjang, dah dewasa dan boleh jaga diri dia sendiri. Tapi kdg-kala, dia perlu diperhatikan juga.

Dah la kerja dia memaksa dia ke sana ke mari dan berjumpa mcm-mcm ragam orang, stress. Nampak mcm senang tp kalau korang tiba-tiba dipanggil kerja pada hujung minggu sampai pukul 2-3 pagi, apa korang rasa?

Kdg-kdg aku geram. Kesian pun ada.

Rumput yg meninggi kat blkg rumah pun tak sempat nak potong.

Selama ni badan dia tanggung kepenatan tu. Dia tak rasa penat. Dia rasa gagah. Tapi skrg baru nak rasa akibatnya.

Kerja 5 hari seminggu. Sepatutnya 2 hari yg lain tu diperuntukkan utk berehat dan bersama keluarga. Tapi dia bantai kerja jugak. (Pasal tu kalau dia ada free time, mmg dia kena paksa habiskan masa dgn kitorang).

Bulan nie, dlm masa seminggu, 2 org rakan sekolah dia meninggal dunia. Seorang sakit jantung, seorang kanser hati. Jgn ingat maut tu lambat lagi. Ia boleh datang bila-bila masa saja. Jgn take things for granted. Nak kena rehat jugak.

Aku selalu ingatkan dia. Jgn semua kerja dia nak buat. Buat yg termampu, berpada-pada la kan?

Anak kecil lagi :(

6 scribble(s):

animkechik said...

aku rs ko ptt suh abg izat check darah sbb kes die same cam asip n gebang.. diorg dmm lame n muntah2.. kes denggi byk dh skrg.. lg lak ko ckp rmpt blkg rmh dh tinggi.. bak kate2 asip dlm fbnye 'Hanya 10 minit, periksa rumah anda. Jikalau anda semua, tidak mahu demam macam saya'... hehehe..

Liz Rohaizat said...

dah buat la hari sabtu aritu. platlet tinggi. anemia je. tu doktor ckp.

tp hari ni dia pergi klinik kerajaan. xtau ar kena buat test ke x.

aku tiap2 hari check umah ar. ubat jentik2 pun guna tau. cuma blkg umah x check lg sbb rumput tinggi.

nieda said...

get well soon ya for ur hubby...kena byk rehat

Liz Rohaizat said...

nieda> will do. thanks!

p!nkerton said...

laki aku pun sama! tskk kesian kan tgk drg ni kerja kuat sgt & tak cukup rest :(

Liz Rohaizat said...

fatih> ye la. kita kesian tgk dia. dia tak kesian dgn diri sendiri.

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.