Tuesday, June 29, 2010

Love Guru?

I'm not a Love Guru tapi ramai juga la kawan-kawan yg dptkan nasihat utk their relationship. Tidaklah ku tahu kenapa. Sedangkan my love life pun pernah kecundang.. sob.. sob.

Mungkin sebab aku dah ada pengalaman sendiri yang mungkin tak ramai org pernah rasa apa yg aku rasa.

Mungkin juga sebab I'm a good listener. Ramai yg puji dlm hal nie. I'm a very good listener dan insya Allah, rahsia tu tersimpan dlm hati aku sorang-sorang. Aku tak share dengan sesiapa.

Mungkin juga aku bukan memberikan pandangan yg ingin didengar oleh org tu tapi aku berikan pandangan yg jujur tentang situasi tersebut. Ni paling penting dlm menjadi a good listener ye. Jgn sesekali berikan pandangan yg tidak betul hanya kerana kita tau tu la yg org tu nak dgr. Sebaliknya berikan pandangan yg jujur. Mungkin ia kedengaran pahit tapi sekurang-kurangnya kita berckp benar.

I lost count berapa ramai org yg aku dah tlg.

Tapi bila aku sendiri ada masalah, aku pergi kepada siapa? Pohon pada Allah agar diberikan kekuatan dan petunjuk yang benar.

Kemudian layan ROCK MUSIC.

That's when I fall in love with rock band. Lepas tu mula start kumpul kaset, cd, video clip, ringtones.

Aku suka lekapkan ear phone ke telinga dan pasang max volume. Terus high! :p

Apa yg aku layan.. My Chemical Romance, Good Charlotte, American Hi Fi, Linkin Park, Lifehouse, The Calling, Maroon 5.. sekadar menyebut beberapa nama.

Aku tak layan muzik yg terlampau keras aje. Boleh pening kepala dibuatnya.

Baru-baru nie, aku godek my old cds. Terjumpa lagu di bawah. Terus teringat akan lagu-lagu yg aku suka layan.



Mmg dah lama sgt tak layan rock music. Rinduuuu!!!!

Note: Skrg, tiap-tiap hari nyanyi lagu Twinkle Twinkle Litter Star.. Ba Ba Black Sheep.. hoho. Siap buat gaya bintang berkelip ye =)

0 scribble(s):

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.