Monday, June 28, 2010

My 2 lovelies sudah sembuh

Lega rasanya apabila 2 org kesayangan telah sembuh. Ulser Batrisyia telah sembuh. Jumaat lepas, nampak dia mcm nak mkn. Dia tunjuk lidah dia. Nampak ulser dah kecut. Sejak dari hari tu, dia mkn dgn berselera sekali. Quite a nightmare sebab dia taknak bersuap. Nak mkn sendiri. Jadi agak messy dan kena byk mengemas lepas dia mkn. Kena buka semua pakaian dia. Selera mcm org dah 5 hari x dpt mkn. Eh, mmg betul pun. Skrg baru nikmat mkn tu ada semula.

Ptg tu je dia mkn 5 biji pisang emas (dan esok tu poo dengan byknya. Pengsan bau poo dia). Asal nampak makanan, dia nak mkn. Malah, ada sekali tu dia nampak senduk nasi, dia ambil senduk nasi tu dan mkn nasi yg terlekat kat senduk tu. Serious anak aku mcm dah lama giler tak mkn.


From a bowl of bubur lambuk..

To nada?
Aku adalah disuap dlm 5-6 sudu kot.. huhu

Taknak mandi pagi.. nak mkn cucur jagung dulu!

Makan laksa kosong di Pavilion.
Awat takde baby chair.
Kesian anak aku kena mkn berdiri sebab meja tinggi sgt

(Dlm masa yg sama, nak mengomel je. I dah fed up bila org yg I tak kenal sibuk ckp anak I kecik mcm tak cukup mkn. Sedap je ckp eh. Aku masak utk anak dan anak aku mkn, ko tak nampak kan? Nak suruh anak aku mkn byk mana lagi. Dia mkn byk tp berat susah nak naik. Nak buat mcm mana? I tak restrict langsung pemakanan dia kecuali segala mak nenek MSG, cikedis, gula-gula, coklat dan benda-benda manis.)

Abi dia pulak 6 hari demam. Sampaikan kitorang detect dia kena denggi sebab masa hari kelima, ada bintik2 merah naik satu badan. Blood test tak menunjukkan denggi sebab platlet count sgtlah tinggi. Sampai skrg tak tau la bintik2 tu ape. Lupakan aje la.

Hasil blood test menunjukkan dia anemia. Doktor salahkan aku sbb katanya tak masakkan utk hubby. Huhu, terus pandang hubby. Aku masak tau tp dia yg mkn sikit sbb nak jaga badan. So sejak semalam, dia telah dipaksa mkn byk. Tak peduli jugak :p

Kami dah tgk Toy Story 3 in 3D. Best jugak la jalan cerita kali nie. Dpt pulak twin seat, hujung sekali pulak tu (Twin seat di Pavilion mmg paling best setakat nie). Mmg sgt selesa bila bawak anak sekali. Ramai eh yg nangis tgk this sequel? Me? Urm, sedih part Andy nak berpisah dgn toys je la kot. Mcm sedih nak let go Woody.




Hohoh.. tgk preview Despicable Me (camni ke ejaannya?) in 3D mcm best je. Nak tgk.

2 scribble(s):

WanYgBest said...

ko xyah dgr la ckp org tu liza...dah mak nyer kecik comel, xkan anak nak gemok gedempol...tu la org, suke mengomen supaya alam ni ikut tekak dia jer...

kazen aku kan, kurus kecik mcm ko, anak dia, tembam sket la, stiap kali dia dokong, nmpk mcm budak tu extra besar (sbb dia kecik), padahal, klu boh sbelah2 baby lain, sama size jer, pastu makcik2 yg xde kesedaran sivik tu dok ckp "semangat betul anak nih, bg mkn apa nih, kecik2 dah besar, kang dah besar betambah besar, baik jaga dr skrg"....pulakkk....

klu aku ada kat situ, lama dah aku fire, ilusi optik la makcik! manusia x penah puas...tu jer

Liz Rohaizat said...

wan> masa tu hubby aku ada. dia backing dgn mengatakan yg anak aku ikut aku. kitorang tau la yg anak kitorang nie cukup mkn ke tak. dia mmg kuat mkn. asal nmpk makanan, mesti dia nak mkn. tp dah xnak besar2, nak buat camne kan?

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.