Friday, June 11, 2010

Munching during World Cup match?

Word Cup fever is here!! Oh oh.. excited nie! Sempat la menonton konsert sempena Worls Cup malam tadi. Tu pun sebab hubby kena OT sampai pukul 3 pagi. Bila bgn masa dia blk tu, layan la kejap.

Selalunya perlawanan berlangsung lewat malam. Bergantung siapakah tuan rumah pada hari tu. Ye la, nak kena ikut masa kat sana la kan?

Bila dah penat bekerja di siang hari, pastu nak layan WC pulak pagi-pagi buta, mesti la ngantuk kan? Bila ngantuk, mula la buat kopi la.. mkn chips la... huh, mkn chips? Tak bagus tau sebab byk MSG. Lain la kalau buat chips sendiri.

Di bawah aku sertakan resipi-resipi yg boleh korang cuba. But, EAT AT YOUR OWN RISK. Kalau berat badan bertambah, jgn salahkan I ye. Hehehe.. Sesuai la kalau mkn beramai-ramai, boleh share. Tapi kalau ko tgk sorang-sorang kat rumah, pastu buat sepinggan besar chicken wings, paham-paham je la. Maybe you should just stick to the coffee :)

Buffalo Wings
Onion Rings
Savory Chicken Drummettes
Tempura Vegetables
Asian-Inspired Chicken Wings
Roasted Potatoes
Oven-Fried Potato Chips
A Menu for the Madness

11 scribble(s):

Azizan said...

thanks for the recipe, banyak tu :D

Serene said...

lol many people are gonna get fat thanks to your post!

phi-cynosure

Liz Rohaizat said...

azizan> welcome

serene> that's why I wrote EAT AT YOUR OWN RISK. Eat them only if your're sharing with other. You tend to get fat if you eat alone.

suhaisweet said...

u got nice n3..peep my latest here Check it Out!

Ely Hasrul said...

suka! suka! nmpak nye entry kite start esok mau post bvy kul 4pagi (lps abis match hihihihi)

Liz Rohaizat said...

suhaisweet> done

ely> haha, aku x tau la samada nak terus post pukul 4 ke tak. tgk mata dulu. hahaha..

tiba2 rasa nak buat sesuatu utk dimkn mlm ni sebab mlm nie, tgk ramai2 kat rumah parents.

adLedash said...

salam akak! tengs singgah blog sy...huu! honored sgt! sy mmg suke baca blog akak dri dulu lg..keep on writing! ilmu buat sy yg tgh prepare..utk 5 thn akan dtg insyaAllah..huhhu~

Liz Rohaizat said...

adledash> alamak, akak selalu je singgah tp jarang sgt la letak komen. hehehe..

adLedash said...

huhu! saye pon slalu jenguk blog akak! huuu~ akak jgn private kan taw..huu! ritu sy dh gelabah masa akak privatekan..lega bila akak dah enable public balek..huu~ (memandai je sy demand..ngehehhe~)

adLedash said...

akak! huu...saye pon slalu jenguk blok akak...smp gelabah ritu saye tgk akak privatekan blog akak...huu..pasal baby2 ni sy cuma baca blog akak, blog Chika, blog Kak Luna ngan blog Sue Anna Joe...~ baby experience yg saye suke sgt2...hrp dpt jupe akak in person...sbb dkt je kite sbnrnye..hee..sy uia student..tp tgh praktikal...busan2 jenguk gak blog akak...terhibur! byk lak tu resipi..huu~

Liz Rohaizat said...

adledash> akak dah ckp per.. sape nak pswd, anta email. ehehe.. awak x anta. so x dpt baca la..

owh, uia student ke? akak jarang la sampai ke area sana sbb jauh jugak la. tp paling dekat, kitorang suka pegi jusco AU2 kat setiawangsa. jom jumpa.. hehe..

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.