Friday, June 11, 2010

Kurangkah kasih sayang pasangan apabila World Cup menjelma?

Officially, World Cup telah pun bermula walaupun perlawanan pertama hanya akan berlangsung pada malam nie. South Africa menentang Mexico. Siapakah pilihan anda?

Bila sebut bola sepak, rata-rata peminatnya terdiri daripada golongan lelaki. Peratusan wanita yang meminati bola sepak masih rendah. Jadi bila tiba musim World Cup, boleh nampak la lelaki yg excited.

Psst Ely, psl tu la ko tgk kwn-kwn perempuan ko (kecuali aku dan Biqque) tak blog about this world event. Yg comelnya, kebanyakan blogger wanita blog tentang World Cup tapi dari konteks lain. Mereka blog tentang mereka bakal kekurangan kasih sayang dan tumpuan dari pasangan. Comel je korang nie tau! Siap masing-masing tepek gambar anak beranak bermuka "I redha je la you tgk World Cup tu, yang". (Ampun Nieda, hehe.. entry awak mmg comel!)

Just so you know, ada juga pasangan yg bergaduh bila tiba musim World Cup. Yang lelaki, sibuk tgk bola je manjang tanpa ambil peduli perasaan wife. Kalau tgk kat rumah, ok la jugak. Ni asal nak tgk game je, keluar rumah sbb nak tgk dgn kwn2. Kalau tgk match yg pukul 2.30 pagi tu, mesti la wife terasa jugak kan? Ditinggalkan kat rumah walaupun kemungkinan besar, wife anda tu tidur je. Kira mcm takde effect sgt la eh kalau anda keluar. Sapa kata tak bg effect? Perempuan ni lain, tak suka ditinggalkan.. ecece.. aku ckp psl aku ke pasal perasaan org nie? :)

Her entry makes me thinking, adakah 2 org kesayanganku akan rasa mcm tu jugak? Batrisyia mmg tak tau apa-apa laa.. tapi dia pun suka tgk bola! Asal nampak org main bola, dia dah angkat sebelah kaki! Hubby pulak bukan la gila bola tapi dia layan la jugak kan? Jadi harapnya tidaklah terkurang kasih sayang.. kehkehkeh.

Mana boleh nak lupakan 2 orang pujaan hatiku nie!

7 scribble(s):

fiza said...

Liz, untung klo pompuan yg berpantang time world cup nih, ada somi bley temankan sampai pagi (^_^)

Liz Rohaizat said...

haha.. betul3! hubby terus jd rajin eh?

Fid said...

kami tiada signal TV maka tiada kaitan world cup atau tak haaahahaaa

hidup aman damai tanpa TV tapi kang ada yg live stream online kalu
but nevermind....

Ely Hasrul said...

hahaha part pantang tu betollah fiza.. sure meriah umah mlm2 buta..

aku ade gak kawan pompan yg mmg xleh paham lgsg psl bola tapi yg respeknye dorg nih support aje partner dorg, end up partner dia bwk lepak tgk bola kat luar & lama2 makin erat plak hubungan dorg, maybe kawan pompan aku kebykannye bleh blend in & xsyok sdr. mlm nih papi kata mmber dia ajak lepak NZ, kitorg ragu ttg dpt tak meja aje hehehehe.. lagikpon mmg payah la kang nk jaga sami..

jap lagik aku nk kuar tilam guest room tuh, biar sedap sket tgk bola smbil peluk2 hihihihihi

Liz Rohaizat said...

kak fid> wah, kalau ada yg live streaming tu.. redha je la.. hehe

ely> weih, org suruh tgk bola. bkn suruh berasmara dana. ahaah

zidni said...

kalau bini tak faham bola... agaknya kurangla kasih sayang kut...

Liz Rohaizat said...

zidni> kalau laki x minat bola?

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.