Thursday, June 10, 2010

Jadual Penuh Perlawanan World Cup 2010 Waktu Malaysia

Akhirnya thanks to this blog, aku dah dpt jadual penuh perlawanan World Cup 2010 waktu Malaysia. Sebelum ni agak malas nak convert masa South Africa ke Malaysia.

As you can see from the below time table, perlawanan hanya berlangsung pada pukul 10.00pm dan 2.30am. Sapa yg buat cerita kata ada games pukul 7pm tu saja je tau. Buat I rasa mcm "Ala.. terlepas la nak tgk sikit-sikit. Sampai rumah pun dah pukul berapa". Bad boy!

No

Malaysia Time Zone

Match

Date

Time

1

11-06-2010

(Fri)

10:00 PM

South Africa

vs

Mexico

2

12-06-2010

(Sat)

2:30 AM

Uruguay

vs

France

3

12-06-2010

(Sat)

10:00 PM

Argentina

vs

Nigeria

4

12-06-2010

(Sat)

10:00 PM

Korea Republic

vs

Greece

5

13-06-2010

(Sun)

2:30 AM

England

vs

United States

6

13-06-2010

(Sun)

10:00 PM

Algeria

vs

Slovenia

7

13-06-2010

(Sun)

10:00 PM

Germany

vs

Australia

8

14-06-2010

(Mon)

2:30 AM

Serbia

vs

Ghana

9

14-06-2010

(Mon)

10:00 PM

Netherlands

vs

Denmark

10

14-06-2010

(Mon)

10:00 PM

Japan

vs

Cameroon

11

15-06-2010

(Tue)

2:30 AM

Italy

vs

Paraguay

12

15-06-2010

(Tue)

10:00 PM

New Zealand

vs

Slovakia

13

15-06-2010

(Tue)

10:00 PM

Brazil

vs

Korea DPR

14

16-06-2010

(Wed)

2:30 AM

Côte d'lvoire

vs

Portugal

15

16-06-2010

(Wed)

10:00 PM

Spain

vs

Switzerland

16

16-06-2010

(Wed)

10:00 PM

Honduras

vs

Chile

17

17-06-2010

(Thu)

2:30 AM

South Africa

vs

Uruguay

18

17-06-2010

(Thu)

10:00 PM

France

vs

Mexico

19

17-06-2010

(Thu)

10:00 PM

Argentina

vs

Korea Republic

20

18-06-2010

(Fri)

2:30 AM

Greece

vs

Nigeria

21

18-06-2010

(Fri)

10:00 PM

England

vs

Algeria

22

18-06-2010

(Fri)

10:00 PM

Slovenia

vs

United States

23

19-06-2010

(Sat)

2:30 AM

Germany

vs

Serbia

24

19-06-2010

(Sat)

10:00 PM

Ghana

vs

Australia

25

19-06-2010

(Sat)

10:00 PM

Netherlands

vs

Japan

26

20-06-2010

(Sun)

2:30 AM

Cameroon

vs

Denmark

27

20-06-2010

(Sun)

10:00 PM

Italy

vs

New Zealand

28

20-06-2010

(Sun)

10:00 PM

Slovakia

vs

Paraguay

29

21-06-2010

(Mon)

2:30 AM

Brazil

vs

Côte d'lvoire

30

21-06-2010

(Mon)

10:00 PM

Portugal

vs

Korea DPR

31

21-06-2010

(Mon)

10:00 PM

Spain

vs

Honduras

32

22-06-2010

(Tue)

2:30 AM

Chile

vs

Switzerland

33

22-06-2010

(Tue)

10:00 PM

Mexico

vs

Uruguay

34

22-06-2010

(Tue)

10:00 PM

France

vs

South Africa

35

23-06-2010

(Wed)

2:30 AM

Greece

vs

Argentina

36

23-06-2010

(Wed)

2:30 AM

Nigeria

vs

Korea Republic

37

23-06-2010

(Wed)

10:00 PM

United States

vs

Algeria

38

23-06-2010

(Wed)

10:00 PM

Slovenia

vs

England

39

24-06-2010

(Thu)

2:30 AM

Australia

vs

Serbia

40

24-06-2010

(Thu)

2:30 AM

Ghana

vs

Germany

41

24-06-2010

(Thu)

10:00 PM

Denmark

vs

Japan

42

24-06-2010

(Thu)

10:00 PM

Cameroon

vs

Netherlands

43

25-06-2010

(Fri)

2:30 AM

Paraguay

vs

New Zealand

44

25-06-2010

(Fri)

2:30 AM

Slovakia

vs

Italy

45

25-06-2010

(Fri)

10:00 PM

Korea DPR

vs

Côte d'lvoire

46

25-06-2010

(Fri)

10:00 PM

Portugal

vs

Brazil

47

26-06-2010

(Sat)

2:30 AM

Switzerland

vs

Honduras

48

26-06-2010

(Sat)

2:30 AM

Chile

vs

Spain


Banyaknye games. Tapi takde la aku nak tgk semuanya. Mau sembab mata melayan. Kita tgk top teams je eh (yg di bold itu). Hehehe.. Yg underdog tak perlu la kot melainkan dah masuk ke next round nanti.

Help!! Aku dah excited sangat dah nie. Kesian hubby, hari nie dpt sms pasal World Cup je. Byknya games nak kena tgk. Esok je dah berturut-turut. Dah la jiran depan rumah buat kenduri kahwin. Aku rasa mau tuan rumah bawak keluar TV dia dan semua org pangkal tgk ramai-ramai sambil minum Kopi O Pekat. Wah, harus bagi cadangan kat Pakcik Said la camni.

Utk entry esok, nanti resipi-resipi menarik yg boleh dimasak utk dijadikan santapan mulut ketika menonton perlawanan World Cup!

16 scribble(s):

Nina Nurziana said...

nanged~

Liz Rohaizat said...

nina nurziana> thanks!

Ely Hasrul said...

aku curik jadual ko ek.. (tp papi dh siapkn cuma nk lekat takut sami koyak plak..)

Liz Rohaizat said...

ely> silalah ambil. hehe.. ckp kat papi, lekat tinggi2. xde la sami cabutkan.

imee said...

england lawan US? bwahahaha! nk tgk match yg tu la.. :D

Liz Rohaizat said...

imee> aku rasa aku tau nape ko gelak. haha.. aku pun nak tgk. England got my vote.

ezan said...

ezan pun nak copy gak.. boleh x?

baru je husband suruh ezan search. dasar pemalas. thanks to u sebab savekan masa ezan.. hehehe...

Liz Rohaizat said...

ezan> alamak.. hahaha..

sy kan.. sbnrnya suruh hubby tanyakan office dia sbb dia keje kat high comm sana. tp sbb sy rasa mcm lambat je feedback dr dia, sy pun cari sndr. hahaha.. nampaknya saya pun pemalas sbb suruh dia padahal sy yg nak tgk.. hehehe

WanYgBest said...

aku kan liz, dah letak jadual berbentuk widget kat blog aku...tp, mlm2 smalam, tetibe aku tedengar bunyi2 kat blog...skali, widget tu dah betukar jd TV...smlm aku konon tutup TV sbb nak buat keje kat laptop, tp akhirnya tepaksa gak tertonton opening ceremony tuh...hahaha

Liz Rohaizat said...

gempak opening ceremony dgn penyanyi2 dia. heheh.. suka aku

NUR RAHMAT said...

haha....
Brazil...Brazil....

Liz Rohaizat said...

nur> germany!

zidni said...

awesome! either germany or brazil. lain takde can nak menang, ahaha

Liz Rohaizat said...

zidni> germany! aku x rasa brazil leh pegi final. hahaha

Anonymous said...

hahahaha syoknyer nati brazil vs portugal..huhuu

Anonymous said...

huhuhuhu brazil memang power!!!

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.