Thursday, June 17, 2010

It's the time for me to say "Yes"

Rentetan dari entry terdahulu...

Sesekali, hubby masih bertanyakan hal yg sama. My reaction? Entah la.. 50-50 sebenarnya. Separuh hati rasa nak teruskan dengan plan dia. Separuh lagi rasa mcm risau la semuanya tak menjadi. Masa tu no turning back. Kalau nak turn back pun, kena la bermula dari awal semula.

He's so determine and confident.

Aku tgk kwn-kwn aku yg telah berani membuatkan keputusan dlm hidup. Kalau tgk diri diorg pun, sebenarnya mereka juga takut. Kurang confident. Mereka masih teruskan plan mereka bersandarkan perancangan rapi telah dibuat.

Aku cuba berfikiran terbuka. Cuba faham apa yg hubby rasa sbb dia ketua keluarga. Aku tak boleh fikirkan diri aku je. Kena fikirkan dia. Kalau dia rasa itu yg perlu dibuat, aku kena la sokong. Betul tak? Bukannya dia buat benda jahat.

Pagi nie, aku beritahu dia yg aku bersedia ikut plan dia tapi aku nak dia buat perancangan rapi. Mesti ada dateline. Mesti ada target ke mana arah tuju kami sekeluarga selepas ni.

Without a proper plan, aku takkan setuju.

I'm willing to take chances.

5 scribble(s):

animkechik said...

aku rs cm tau jer ape bnde nie.. klau btl nk trskn, bia cpt2 ckit.. jgn nnt b'tembung lak n aku.. ssh mama nk jg nnt..

Liz Rohaizat said...

bkn la. ko salah teka! aparaaa... lambat lg aku nak tambah anak.

MarDiah said...

bekerja sendirik ke??? boleh... mmg kena gamble.. tapi kalau ada proper plan I think just go for it.. kalau jadik, rezeki korang satu family gak kan..

Ely Hasrul said...

selagik xcuba tak tahu.. huhuhu berdebar plak aku.. update lagik part nih

Liz Rohaizat said...

mardiah> tak la. ku tetap nak kerja dgn org. hehe.. dlm masa yg sama buat part-time business

ely> eh,ko lak yg berdebar! aku lg risau

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.