Monday, June 28, 2010

Germany vs England

Utk liputan menyeluruh, sila ke blog Wan: http://devastator1206.blogspot.com/2010/06/germany-vs-england.html

Aku taknak buat liputan. Nak komen je, boleh?

Last night ber smsed dgn Weed. Tak dpt nak contact Wan sbb jauh nun di Bristol....

Liz: Babe, klose main tak? aku berdebar. 2 2 aku suka
Weed: Main..

Pastu, sama-sama nonton di rumah yg berlainan. Then, Germany sumbat gol pertama mereka. Klose.. terus texted Weed tp sms dia yg masuk dulu.

Liz: Menjerit aku tak rumah jiran!
Weed: Hahaha, adek aku fanat england.. dr td dok kutuk rooney
Liz: Rooney, kalau wc, dia hancus. terus x terer. gerrard je leh harap. aku xtau nak sokong sapa2

Masuk gol kedua dari Podolski..

Liz: Golden leg!
Weed: Yeah, tag team!
Liz: Kalau la boleh sms wan!

Lps tu gol dr Lampard..

Weed: Adek aku emo gler weh!!haha
Liz:Aku pun emo. siot ar lineman. terang2 gol lampard tu masuk! please la. penyokong england kat sana pun boo.
Weed: Hahaha.. aku ttp dgn germany..wan kata, xpe aa, janji ref memihak kt ger.. haha
Liz: Keadilan wajib ditegakkan. I want a fair game. chewah
Weed: hahaha, most controversial game.. hahaha
Liz: X kesah ar klose n podolski kesayangan kan. tp lineman mmg buta. terang n jelas tau gol tu masuk. benci ar.ckp camtu kat wan. hehe

Sudahnya.. gol ketiga dan keempat dari Germany..

Liz: Pesta gol!
Weed: Aku g mandi jap td, smpt la aku tulis kat fb,hrp2 jd 4..bler aku turun, aku pelik, nape snyp je nie?rupanye adek aku dh tuko chnl..dh 4 gol rupenye
Liz: 2 gol terakhir mcm ngok je. defense hancur. xde org jaga. kesian gerrard.byk kali dia cuba golkan.muka frust
Weed: Arap gerrard je kn?sian gak..pnt dh pcik tu..
Liz: gerrard n lampard je.diorg sampai shoot dr jarak jauh sbb org lainxleh harap.si berry tu defense bont*t besar. lari pun x laju
Weed: Hahaha,..rooney gemok..sian aku..pnt lampard promo in hd.. in hd..
Liz: Gemok2 rooney, lari laju gak. berry gemok hancus. fabio lg buta.x nmpk defense lemah
Weed: Hepi mgm hepi tp kalo jupe argie nti, aku pasrah je la.. hehe
Liz:Argie ada messi.. por favor

Yer.. itulah sms kami sebijik-sebijik! Kalau la leh sms Wan, mesti lg happening! Psl tu aku pernah ckp, kalau kitorang bertiga ni serumah, gerenti rumah kitorang lg happening dari rumah org bujang :p

Germany played well last night. England? Defense hancur! Semuanya tak boleh diharap. Boleh nampak masa Germany golkan gol yg ketiga dan keempat. Mana pertahanan? Kat tmpt lain! You deserved it. Sape suruh tak jaga. Cuba tgk Berry. Nak kejar pemain Germany pun mcm tak larat. Apsal dia ada dlm team sampai ke wisel penamat? Pelik!

Pastu masukkan J.Cole dan Heskey.. urghh, balik-balik tu je dia punya strategy.

Lepas nie kita tgk Germany vs Argentina. Rata-rata tak letak harapan tinggi kat Germany tp aku tau yg aku, Weed dan Wan akan terus menyokong!

Psst.. a glimpse of Beckham last night.. yummy!

5 scribble(s):

fiza said...

Huhuhu...umah aku tak der astro, just dgr jeritan GOL...GOL...dari jiran² saja. Pasukan mana yg score pon aku tak tau.

nieda said...

huhu..fanatik bola..huby saya smpai x boleh tidurla england kalah..haha

Liz Rohaizat said...

fiza> hehe.. kitorang pulak tgk dgn jiran. sbb jiran nie, wife dan anak2 dia x layan bola. so sblm bola mula, mmg dgr dia jerit panggil kitorang join dia tgk. dia kata, kalau tgk sorang2, xde feel. mcm2 org lelaki ni kan?

nieda> haha.. mmg fanatik. tp x la mcmur hubby sampai xleh tidur ke? hehe.. kelakar je dgr

WanYgBest said...

hahaha...teguling2 aku gelak baca entry nih... nmpk sgt England x main defend betul2...tau nak menyerang jer, pastu klu serang berstrategi xpe la gak..ni main tembak jer.

aku kesian tgk gerrard & lampard...berusaha gigih belari ke sana ke mari...yg lain tu mcm tgk jer...

smlm tgk argie men, mula2 tuh mcm serabut gak, smpai pening kepala tgk..pastu dok harap kat messi, satu gol pun xleh nak sumbat..klu diorg main mcm tuh, ade hrpn la Germany nak balun...huhu

Ape2 pun go ArgenMany!!!

Liz Rohaizat said...

wan> defend diorg mmg OUT! hampagas sgt! kecuali lampard n gerrard, yg lain hampagas!

oh, ko tgk argie ke? aku x minat argie la. messi lg x minat. tp harapnya germany ada luck nak kalahkan diorg. kalau kalah pun, harapnya kalah bermaruah.

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.