Thursday, June 24, 2010

Father's Day at Megakidz

Rentetan dari Father's Day di restoran ini, kami singgah ke Megakidz. Bukan senang nak ajak hubby ke Mid Valley. Dia tak suka ke tempat sesak. Tapi ajak pegi mkn, cepat je setuju eh :p

Itu kali pertama kami masuk Megakidz. Selalu jalan kat luar aje. Ramai kata seronok kalau bawa anak ke sini. Ia merupakan games park seluas 27,000 kaki persegi. Lokasinya di Mid Valley tingkat 3.

Bayaran yg berpatutan dikenakan utk setiap anak. Free entry for the first 2 adults kerana anak anda perlu berada di bawah jagaan orang dewasa. Jika korang nak letak anak kat sana sementara korang pegi shopping, bayaran yg lebih mahal akan dikenakan.

* Entrance fees non-members:
- 2 to 16 year old
- RM19.00 (Weekdays : Monday - Friday)
- RM25.00 (Saturdays, Sundays, Public & School Holidays)

* Non-members:
- Below 2 year old
- RM9.50 (Weekdays : Monday - Friday)
- RM12.50 (Saturdays, Sundays, Public & School Holidays)

* Members: Free
* Parents / Guardians: Free entry for the first two adults (compulsory stay-in).
For alternative please refer to counter.

** All children must be accompanied by adult guardians during their stay in MegaKidz premises.

** Socks are required in the play area for both children and adults.

Drop & Shop
Happy Drop and Relax Shop Program - children without parents & guardians to accompany. Have peace of mind shopping while you leave your child in our supervised Drop & Shop program:

Weekdays,Weekends,Public Holidays and School Holidays

* 4 years old and above RM 30.00 per hour per child
* Below 4 years old RM 35.00 per hour per child*

*upon availabilty

For more info, click here.

Tiket masuk mmg nampak mahal sedikit la. Kalau pegi playground, tak payah bayar pun kan? Hehe.. tp kalau sekali sekala, rasanya tak salah. Anak baru sorang, kena enjoy. Nanti anak dah ramai, semua harga kena darab ikut jumlah anak T_T

So, we went there sebab mmg jarang dpt ke sana. Paid the entrance fee for little one dan kami semua dipakaikan wrist tag. FYI, utk yg drop anak kat sini, jgn risau. Anak takkan hilang sebab pihak Megakidz menitikberatkan soal keselamatan nie. Anak tidak boleh dibawa keluar dari Megakidz melainkan penjaga mereka sendiri yg datang ambil/bawa keluar. Sebelum masuk, penjaga perlu mengisi borang dan memberikan kod no rahsia. Sebelum keluar, mereka akan tanya the secret code. Tanpa kod tu, tiada siapa boleh membawa anak anda keluar.

Jom tgk antara permainan yg ada kat sana. Memandangkan Batrisyia masih di bawah umur 3 tahun, tak byk permainan yg dia boleh main. Rasanya kalau toddler yg berumur 4-5 tahun ke atas, mesti seronok main sbb ada banyak permainan utk mereka di sana.

Permainan pertama yg Batrisyia serbu.

Dan dia main gelongsor ni sepuas hati!

Balls!!! Leka dia main kat dlm nie.

Satu-satunya zone utk toddler di bawah umur 3 tahun

Damn it! Aku tgk nie, aku yg rasa nak main.. boleh? :p

Anak kena panjat benda ni dulu,
then baru boleh naik gelongsor di gambar sblm nie.

Nampak stereng, Batrisyia terus melekat kat sini je.
Taknak main benda lain dah.

Ada banyak permainan. Mmg anak akan enjoy main kat sini.

Selain dari tu, korang boleh buat birthday party kat sini. Pakej ada disediakan oleh pihak Megakidz. Sediakan je la duitnya eh. Makanan luar tidak dibenarkan masuk sama sekali kerana terdapat small cafe di dalam Megakidz.

Ada juga mini cinema yg boleh menempatkan 50 orang kanak-kanak. (Ni ala-ala tayangan video kat SMAP tp ada kerusi mcm kat cinema). Filem-filem kartun akan ditayangkan. Masa kami datang, mereka tayangkan Ratatouille.

Kitorang kat sana dalam sejam setengah je. Hari dah petang.

Batrisyia: Abi, thanks for being a great dad!

2 scribble(s):

Ely Hasrul said...

wow beshnye batrisya.. puas dia main sume tuh.. ade juga tingin bwk sami masuk situ tp time pg bwk plak anak buah 2 orr.. nak darab 3 on weekend leinkali aje lah hihihi..

Liz Rohaizat said...

hahaha... aku paham. entrance fee agak mahal la. kalau bwk ramai2, berpuluh dan berpeluh nak kena bayar. tp sesekali takpe la kan?

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.