Tuesday, June 15, 2010

Darwisy yg berambut tajam

Last week, balik sekejap tapi sempat la buat apa yg patut. Sempat attend kenduri kahwin depan rumah. Sempat sambut Father’s and Mother’s Day. Serentak tu sebab dah time tu je semua org ada kat rumah. Kami takde buat mkn-mkn sebab dah dpt lauk kenduri. So pegi beli Mango Cake kat Mango. Dulu, ia dikenali sebagai Chelos. Chelos terkenal dengan kesedapan cake nya. Malah, kek kahwin aku dulu pun ditempah di Chelos. Ramai yg puji cake tu sedap.


Tapi bila tgk Mango Cake ni, nampak mcm tak best. Yang lain, kek coklat. Tak terasa nak mkn kek coklat. Jadi, gamble je la beli Mango Cake ni.

Sekali sedap daa. Bertambah-tambah semua org mkn. Rugi pulak tak beli yg besar. Takpe, next time boleh order lagi. Bagi aku, Mango Cake from Mango lebih sedap daripada Mango Cake from Secret Recipe.

Ketiga-tiga cucu Tokwan dan Nekwan berebut nak terkam kek nie. Darwisy yg baru nak merangkak tu pun tiba-tiba tak senang duduk nampak cake. Jadi, kek kali ni ditiup dan dipotong oleh Danish dan Batrisyia sebab Tokwan dan Nekwan nak low profile.


Batrisyia dan Darwisy dah jadi kawan baik sebab Danish taknak join the club. Hehe.. Sejak Darwisy dah mula lasak dan sibuk nak tunjuk skill merangkak dan meniti ni, rajin la Batrisyia melayan dia. Sikit-sikit “Awishh..”. Darwisy pulak dah cukur rambut, nampak dah botak. Batrisyia suka la sentuh kepala Darwisy sambil sebut “Ajam” yg bermaksud tajam.

Nampak Darwisy merangkak, dia pun nak merangkak. Darwisy pulak selamba je gigit dagu dan tarik rambut Batrisyia. Tapi Batrisyia tak nangis. Cuma kalau Danish yg buat dia, mmg kompem minah ni nangis sebab Danish mmg suka kenakan dia.




2 scribble(s):

weed said...

sejibik muke anim...hehehe

Liz Rohaizat said...

weed> ye ke? muka abg dia baru muka anim. muka dia nie tatau ikut sapa. sekali pandang mcm jins shamsudin. hahaha

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.