Friday, May 14, 2010

You screwed it up this time!

I seldom write about my work life. Why? It's boring! Tidak ada apa yg perlu diceritakan.

Dah selesa kerja kat sini sebab my boss merupakan seorang yg agak memahami dan bertimbang rasa. Tetapi bila sampai angin kus kus dia, aku pun boleh jadi stress.

Mcm sekarang nie la. Sungguh, dari semalam aku stress dgn dia ni. Dia sedang hangin, dia dtg office. Sudahnya aku pun kena dia punya hangin tu. Ok, dia tidak la sampai marah ke apa. Dia tak pernah nak marah aku pun walaupun dgn org lain, byk kali juga aku nampak orang kena marah dgn dia.

Seperti biasa, nak dekat 15th ni.. aku kejar my dateline. Bos pulak jenis yg kalau dateline tu 15th, 15th jugak la dia mesti dpt hasil kerja. Tak boleh siapkan awal-awal. Pernah aku cuba siapkan seawal 10th, aku kena tegur sbb bagi awal sgt. Apekah?

Tapi sebab semalam dia hangin, tiba-tiba dia lambakkan mcm-mcm kerja remeh kat aku. Kerja yg bukan aku perlu follow up, aku pulak yg kena buat. Dang!

Pagi nie, aku cuba check balik menda-menda yg dia suruh follow up. Ni keje aku tak usik lagi nie. I found out that client tak terima our documents. I pening kepala sbb usually, kami hantar document by courier service. Tapi utk client yg seorang nie, I ingat sgt boss ckp nak bg by hand. Dan aku tak tau dia bg document tu kat sapa. Now, nak salahkan sape nie? Kalau aku ckp client tak terima that documents, serupa la mcm aku ckp, "Mr. X, you screwed it up this time!".

It's an important documents. Tak ada sebarang proof yg kami dah hantar (sbb by hand) dan client dah terima.

Tgk my desk pun dah serabut otak. Penuh dgn paper works.

I need a strong black coffee now!

4 scribble(s):

CHeeSYaNa said...

Hang in there!! Jgn stress...

Ely Hasrul said...

mkn dulu.. rehat..
nak ajak aku lepak buzz me.. hehe

Liz Rohaizat said...

yana and ely> thanks girl. otak tgh tepu siapkan keje nie. dah bgtau Mr. X dan sbb angin dia baik, maka dia menerima kesalahan dia. cepat la 5.30pm, aku x sabar nak cuti kerja 2 hari nie.

MarDiah said...

where is the transmittal document dear????

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.