Wednesday, May 12, 2010

Umi... Awah abar!

Boleh pulak terlupa yg kitorang ada ambil video kat PD aritu. Dlm byk2 videos, satu ni yg aku suka tgk.

video

2 hari lepas.. waktu Maghrib.

Batrisyia sibuk mengikut aku masuk changing room kat rumah. Actually, it's a bedroom tapi sbb xde org guna, jadilah ia changing room/solat room.

Umi: Batrisyia duduk kat abi la. Umi nak Allahuakbar.. (bermaksud aku nak solat)
Batrisyia: Awah abar (sambil buat sujud movement kat lantai)
Umi: Haa, ye.. pegi kat abi eh.

She left the room. I closed the door. Kalau tak tutup, alamatnya dia masuk time aku tgh solat nanti. Sedang bersiap..

Tok.. tok.. tok.. Batrisyia ketuk pintu. Aku diam je.

Tok.. tok.. tok.. Dia ketuk lagi. Aku diam lagi.

Batrisyia: Umii.... Awah abar

Diam lagi.

Batrisyia: Umii.. umii...
Hubby: Liza.. buka la kejap. Dia nak bg barang.

Huh? So I opened the door.

Guess what?

Dia ambil sejadah dari dlm bilik kami dan hantar kepada aku! Alahai yang, umi dah ada sejadah lain dlm bilik ni la.

However, aku ambil juga sebagai tanda penghargaan. Aku bentangkan sejadah tu.

Terus dia sujud kat sejadah tu.

"Ok..ok.. pegi balik kat Abi"

=)

2 scribble(s):

WanYgBest said...

aahhhh...aku pun tgk video ni bekali2...geramnyerrr... bestnyer ade anak kan liza kan...wpun aku xde anak lg, tp bile baca blog ko, aku dpt rasa, anak tu la penyeri hidup, penenang jiwa esp bile penat kerje ke, bile stress ke kan..kan..kan..

cukup tgk gelagat dia leh wat kau tesenyum...aku tmpg senyum tgk gelagat anak org je la...huhu

Liz Rohaizat said...

ala wan, bunyi mcm sedih je. hehe.. jgn la sedih2. sampai masanya nanti, ko pulak akan rasa semua pengalaman nie.

budak, dia buat apa pun nampak comel. ahaha.. ko nmpk time ni je. ko tak nampak time dia sepahkan satu rumah.

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.