Thursday, May 06, 2010

Trailer bocor

Di saat orang lain excited nak tgk Iron Man 2, aku excited nak tgk ni:


This is not an official trailer. Ni trailer yg dah bocor. However, trailer nie dah cukup buat aku ternanti-nanti tayangannya pada bulan November nanti.

Disebabkan The Deathly Hallows sgt tebal dan plotnya sgt rumit, maka filem ni dipecahkan menjadi 2 bahagian. Jadi mesti bahagian pertama ni akan tergantung di akhir babak. Sama la mcm The Half Blood Prince. Ramai yg tak puas hati sbb ending mendatar mcm tu tapi kalau korang baca buku dia, korang akan faham kenapa ending dia mcm tu.

Bagus jugak kalau The Deathly Hallows ni dipecahkan. Harapnya semua adegan penting akan dimasukkan, jgn la ada yg tertinggal. Buku terakhir ni mmg sgt best. Kalau korang belum baca, pegi baca dulu. Kalau aku boleh habis baca buku yg tebal tu dlm masa sehari, korang mesti boleh habiskan baca dlm masa 6 bulan nie.

Ada 2 orang yg kita kenal akan berkahwin. 2 orang lagi akan bercinta. 2 orang akan berbaik. Ramai yg akan mati. Terlalu byk unforgiveable curses yg baru.

Aku cuma harap agar chapter terakhir dlm buku tu akan dimasukkan dlm filem. Chapter tu sgt sweet.

Kalau tgk dari pakaian, rasanya masa ni diorg baru escape dari wedding. Konco-konco Voldermort ambush wedding tu. Tapi atas kebijaksanaan Hermoine, diorg berjaya lepaskan diri.

Rasanya ni part masa diorg bersembunyi kat rumah Sirius Black. Disebabkan diorg bertiga merupakan Secret Keeper, orang lain tak boleh nampak rumah tu. Mereka cuma berdiri di luar dengan harapan dpt tangkap masa trio tu keluar dari rumah.

Haha, tgk gambar nie je aku dah tau. Ni 3 org pekerja di Ministry of Magic. Harry, Ron and Hermoine akan minum potion utk bertukar menjadi 3 org pekerja nie dgn harapan dpt masuk ke bangunan Ministry of Magic.

Griphook yg memegang Godric Gryffindor's sword.
Pedang yg diperlukan utk menghapuskan Horcrux.

Walaupun mempunyai kuasa magik,Harry berniat utk menggali sendiri
kubur utk Dobby sebagai tanda penghargaan kepada makhluk tu

Harry dan Hermoine di Godric's Hollow cemetary.
Apa yg diorg cari?
Haa.. kena la baca buku ;-)

Kalau korang nak e-book, just leave your email address at the comment section. I'll e-mail to you.

0 scribble(s):

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.