Thursday, May 20, 2010

Random

MY FACEBOOK ACCOUNT

FB kepunyaan hubby sedang hot. Aku yg pada mulanya taknak masuk campur, akhirnya masuk campur juga memberi pandangan setelah aku merasakan aku perlu berkongsi ilmu dan betulkan apa yg tak betul. Semua orang kurang ilmu. Tiada yg sempurna. Jadi seharusnya kita mencari ilmu. Jgnlah mempertikaikan apa yg sudah terang dan nyata. Kelak akan ditanya oleh Allah mengapa kita mempermainkan hukum Allah.

Ok. Cukup setakat ni. Aku taknak heret ‘kepanasan’ mereka berhujah ke blog aku pulak. Blog ni blog ringan aje.

Honestly, aku dah malas nak ber FB. Tujuan utama aku sign up adalah sbb nak kumpul kwn-kwn yg dah berhijrah dari Friendster ke FB. Senang kalau nak hubungi mereka sbb aku tak simpan semua phone no.

Kerana itulah aku hanya log in bila perlu. Dan aku dah tak add orang baru melainkan kawan-kawan sekolah (sbb tu tujuan utama aku ber FB pun kan?)

Jadi maaf la ye jika aku tak accept invitation.. hatta main games pun tidak kat sana. Dah ada yg tegur kenapa tak accept Café World la.. FV la.. alamak, aku tak main. Sebab tu aku decline.

Lagipun, aku dah senyap kat sana. Kalau korang add aku pun, tiadalah gunanya. Ahaks.

Kdg-kdg, elok gak tak bergantung dengan FB. Kalau tak tu, asyik2 FB. Nak tau update terkini pun nak kena rujuk FB. Kita kan ada telefon dan email. Tak perlu la semuanya nak kat FB.

Senyap aku dah sampai ke tahap Wall pun aku invisible. Haha.. jgn marah eh.

Tinggal fikir nak delete acc je nie. Masih dlm pertimbangan.

WORLD CUP

Kurang 30 hari lagi nak layan WC nie. Semalam dpt berita yg Michael Ballack pun dah terkeluar dari WC. Berita yg menyebabkan Wan dan Weed kecewa. Haha.. poyo sgt la sampai nak kecewa kan? Tapi betul la. Mcm dah kurang seri pulak WC kali nie bila takde nama-nama besar seperti Zidane, Ballack, Kahn, Beckham, Owen.. ha sape lg? Hopefully, Germany dpt pegi final walaupun Ballack takde. Hmm, dah la ni merupakan kemunculan terakhir Ballack dlm WC. Tak dpt main.

Guess what? Kevin-Prince Boateng telah dilabelkan sebagai "Public Enemy No. 1" oleh peminat-peminat Germany. To make it worse, ayah dia orang Ghana dan mak dia org Germany. Dia pulak main WC utk pasukan Ghana. And yes, Ghana and Germany are in the same group!

Boateng, you're definitely the "Public Enemy No. 1".

LUNATOTS

Okay, orang Seremban dan PD yg nak dptkan info tentang Cloth Diaper Lunatots, boleh call saya di 013-2466959. Saya akan ke tempat anda pada hari Sabtu ini.

BATRISYIA

Her favourite word right now is TAKUT. Sikit-sikit "Akut". Suruh pegi main kat living hall sorang-sorang, dia kata, "Akut". Abi dia lukis muka orang yg tak berapa rupa orang, dia kata "Akut".

ME

Nak cuba buang lemak sebanyak mungkin sebelum pregnant balik. Hahaha.

2 scribble(s):

Fid said...

try nk delete tp takleh bley deactivate jeeee

Liz Rohaizat said...

kak fid> woo, pandai diorg. kalau deactivate, diorg still ada account kita. so before deactivate, delete la semua gambar dan info kot. hahaha. (walaupun mcm xde makna je sbb data tu mmg diorg dah pegang)

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.