Tuesday, May 04, 2010

I wanna sleep here

Is it just us atau malam tadi mmg panas? I was sweating at 8pm. Terasa nak mandi lagi sekali je!

Lepas minum susu, Batrisyia nampak mcm dah ngantuk. Dia bergolek-golek je kat living hall.

Umi: Batrisyia, jom tidur
Batrisyia: Nanak
Umi: Jom la. Dah ngantuk. Jom tidur dlm bilik ye.
Batrisyia: Nanak.. nanak (tapi time ni mata dah tutup)

Dia golek-golek sampai ke lantai. Lepas tu dia stopped.

Umi: Eh, jom la tidur dlm bilik. Mana boleh tidur atas lantai. Sejuk la.
Batrisyia: Mmm.. mm.. (cis, dah tidur!)

Aku cuba angkat dia. Dia terjaga dan geleng kepala. Aku letak balik kat tempat yg sama. Dia sambung tidur.

5 minutes later, baru la angkat dia masuk bilik.

Panas sgt eh sampai nak tidur atas lantai?

4 scribble(s):

fiza said...

Lia, kena pasang aircond lah nampaknya nih (^_^). Cuaca memang panaslah, iman pon mcm tu gak, klo tido kat luar bentang toto, bangun pagi mesti tgk dah ada atas lantai...panas agaknya. Hari sabtu aritu bawak mandi sungai, sampai tak nak balik, air sungai sejuk ☺☺☺

Liz Rohaizat said...

fiza> hulu langat tu sejuk sebenarnya. cuma bila cuaca panas betul, baru terasa hangatnya.

tgk dia syok tidur atas lantai, rasa nak biar je. tp x elok la pulak kan.

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

hahhaaha...suka suki dia buat decision nak tido mana eek?

Liz Rohaizat said...

mama miya> dia rasa dia dah besar utk buat keputusan sendiri. kalau bwk pegi shopping baju, pun haru. dah pandai nak baju yg mane satu.

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.