Monday, May 17, 2010

Food tasting at Shangri-La Putrajaya

Ahad lepas, kami dijemput utk menghadiri food tasting di Shangri-La Putrajaya. A few weeks ago, kami ke sana utk menghadiri majlis reunion sek men hubby. This time, kak Zila ajak my hubby dan abg Kasim utk merasa buffet kat sana.

Ini bukan makanan kat hotel ye. Ni our breakfast pagi tu. Walaupun tgh hari nak pegi food tasting tp hubby minta 6 keping roti utk dia mkn time breakfast. Sudahnya kekenyangan.

Tepat jam 12.30 tgh hari, kami semua sampai di hotel.

Melihat hasil gambar reunion yg lalu sementara menunggu kak Zila sampai

Abang: Nak tau tu buah apa? (sambil tunjuk buah kat depan dia tu)
Adik: ... (Pandang buah tu)
Abang: Tu buah jambu! Abang boleh panjat pokok tu (sambil cuba panjat tingkap)

Kejap je tunggu, tak lama lps tu kak Zila pun sampai. Terus ke cafe utk jumpa Stephanie kat sana. Stephanie merupakan service manager di sana. Kami dpt round table yg besar. Borak sekejap dgn Stephanie. Lepas tu terus ambil makanan.

Nama je food tasting tp semua org mkn mcm lunch buffet gak. Makanannya sgt banyak. Konsep kat sini lebih kepada high-tea. Jadi, tiada makanan yg terlalu berat mcm lauk pauk. Kalau ada yg berat-berat pun hanyalah nasi goreng, ayam pandan, udang paprik, kari daging, sayur campur, ayam bakar, ikan bakar, itik bakar, kambing bakar.. eh, mcm byk pulak.

Then ada satay, pizza, finger foods, mini burger, ice creams, ABC, cucur udang, keropok lekor, pisang goreng.

Yg paling banyak ialah desserts. Semuanya manis-manis belaka. Tak dpt nak cuba semua.

Kalau dine-in kat sini dgn anak, anda tak perlu risau sbb akan ada clown yg melayan anak-anak anda.



Cafe ni berkonsep terbuka. Jadi tak la rasa mcm terperap dlm bilik. Rasa sgt selesa. Kalau yg jenis merokok, boleh terus keluar ke taman. Tempat ni mmg bagus kalau nak buat reunion.

Bila pegi buffet, minah ni la orang yg paling bahagia sbb dpt mkn mcm2. Dia kan suka mkn.

I'm big enough to eat satay

Kenapa nampak mcm sedikit tembam lps mkn satay?

Triffle yg sedap!

Masa mkn triffle nie, hubby tanya boleh tak aku buat dessert nie. Dia selalu mcm nie tau. Sebenarnya dah lama sgt aku ckp aku nak buat triffle. Tapi bila bgtau dia brg2 yg nak kena beli, dia ckp tak payah la buat. Mcm byk sgt je brgnya. Sedangkan tak byk pun.

Antara yg menjayakan food tasting

Dlm pukul 3 mcm tu, Stephanie datang ke meja dan dptkan feedback dari kami. Dipendekkan cerita, kami kena beritahu apa yg kurang dlm menu mereka. Apa yg perlu diubah, apa yg perlu ditukar.

Lepas minum kopi, semua org gerak pulang ke rumah masing-masing.

Terbaring kekenyangan di sofa

Utk high-tea buffet kat sini, bayaran yg dikenakan hanyalah RM57. Boleh dpt diskaun kalau buat tempahan utk kumpulan besar.

Contact person:
stephanie chiew
DL: 03-88878882
stephanie.chiew@shangri-la.com

2 scribble(s):

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

cutenye terlentang kenyang!!

Liz Rohaizat said...

mama miya> penangan mkn buffet. semua benda dia nak rasa. tp x debab-debab juga

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.