Monday, May 24, 2010

Duit.. duit.. di mana kau, duit?

Duit.. duit.. di mana kau, duit?

Disebabkan kehilangannya dlm jumlah angka genap, maka aku rasa aku tersalah letak duit tu. Think positive walaupun dlm hati rasa nak nangis.

Kalau setakat satu atau dua angka, mungkin tak ralat. Tapi tiga angka.. gulp. Menunjukkan mmg la aku tak boleh jd businesswoman sbb duit letak merata-rata. Bye bye WAHM.

Mungkin dlm kereta, dlm beg plastik atau dlm poket jeans.

Takkan toyol yg curi kot? *Jahat kau, toyol!*

Kalau kat sekolah dulu, boleh la buat solat hajat ke, baca Yasin ke.. bagi si pencuri tu rasa panas dan mimpi ngeri sampai pulangkan balik brg yg dia curi. Takpe.. takpe.. mlm ni buat solat hajat.

Aku rasa dlm poket jeans la. Ye la kot. Mana la tau kan? Sbb time tu tgh rancak berborak. Tu yg selit dlm poket seluar. Wah, mcm sesi tenangkan diri sendiri je nie. Nanti kalau takde dlm poket jeans, baru kau nak menggelabah ke?

Kalau hilang? Terasa perlu ganti dengan duit sendiri sbb rasa bertanggungjawab misplaced duit ber bisnes.

Eleh, duit hilang pun nak tulis dlm blog.

2 scribble(s):

ElyaElmo said...

ha3..kak....
akan sebb ni, akak taklehh jadi business woman....:))
lawak tau statement akak nii..:D
salam kenal:)

Liz Rohaizat said...

Hi ElyaElmo.. comel nama awak? ni mesti sbb suka Elmo ni!

eh, boleh lg jd businesswoman tp kena make sure partner bkn jenis yg ambil bayaran dr customer, lps tu lupa yg dia dah ambil!

sudah jumpa duit tu. ada kat husband. tp dia boleh lupa yg dia ada ambil. jd boleh la berangan jd WAHM semula

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.