Thursday, May 27, 2010

Babywearing again?

Ada tgk berita mlm td? Stroller seorang baby berusia setahun 3 bulan meluncur ke landasan keretapi di Australia? Scary! Nenek dia menangis ketakutan. Nasib baik baby tu selamat. Mama Miya pun ada share story yg penah jadi brake kat stroller tu kurang berfungsi dengan baik hingga membuatkan stroller meluncur dan baby tu cedera. Minta dijauhkan.

Baru-baru nie, seorang customer beli pouch sling. Anak keempat dia baru berumur sebulan. Dia dah merasa pakai stroller utk ketiga-tiga anak dia sblm nie. Bagi dia, pemakaian stroller ni agak leceh especially kalau nak bwk anak keluar jalan-jalan.

Sejak Batrisyia dah berjalan nie, mmg aku x babywearing dia lagi. Jadi bila aku tunjukkan cara-cara pakai pouch kat customer tu, rasa mcm excited pulak. Hahah..

Tiba-tiba rindu nak babywearing!

Gambar kenangan!

Hubby did kangaroo carry

Anak dah nak masuk setahun 8 bulan pun nak babywearing ke? Aku rasa bagus gak kalau dpt babywearing dia kat tempat sesak. Tak perlu lenguh tgn nak dukung. Asyik nak gilir-gilir dgn hubby je kan?

Pouch dulu brand Littlepods. So tadi saja-saja masuk website dia. Owh, dah ada product baru la: SOFTPACK BABY CARRIER. Pouch sudah tidak dijual lagi. Kalau tgk, ianya ala-ala Mei Tai tapi tak la complicated sgt nak gunanya. Corak fabrik pun cantik!



Oleh kerana pengasas Littlepods ni pun aktif dlm babywearing satu tika dulu, aku yakin produk dia ni selesa. Rasa nak beli je!

View my old entries about babywearing:
Adakah ukuran pouch sesuai dengan anda?
10 reasons to wear your baby

Anda masih babywearing anak anda?

2 scribble(s):

WanYgBest said...

aku baru nak consider bli stroller, nak2 kat sini murah...tgk news tu, seram sejuk terus...huhu...

tp aku ade back problem la...shoulder to be precise, sbb asyik mengangkut laptop & buku2 kulu kilir, ade 2x tegeliat, smpai skrg stil sakit, wpun bwk hbag jer...

ko rasa pouch ni sesuai ke utk org cam aku nih?

Liz Rohaizat said...

wan> ahah.. betul ke ko yg ty aku nie? hehehehe...

rasanya babywearing tak sesuai utk org yg ada back pain. silap2 tergeliat pulak nanti. lg susah.

tp boleh je beli.. suruh bakal suami ko babywearing. hehehe

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.