Wednesday, April 07, 2010

Pack Me Love: Makan Moment

Last time, submit utk Suggest Menu contest. This time, utk Makan Moment Contest pulak.

Create your own banner at mybannermaker.com!


Batrisyia mmg suka makan. Cuma kami monitor apa yg dia makan mengikut kesesuaian umur dia. Junk food mmg tak dibenarkan. Hehe.. kalau kitorang nak mkn junk food, tak boleh mkn depan dia. Nanti dia nak juga.

Gambar di bawah diambil baru-baru ini. 2 April 2010. Batrisyia genap berusia 18 bulan. Malam tu kami bawa dia ke Secret Recipe. She (or was it my hubby?) choosed a slice of Chocolate Indulgence for this little girl.

She loves to eat by herself. Sebab tu kena cover her clothes with the tissue dan kena minta plastic spoon. Urm, dia tak guna pun. Dia suka makan pakai tgn je.

Yes, kalau dia mkn mmg gerenti comot tapi biarkan je la as long as tak berterabur sgt. Selalunya kalau mkn kat restoran, aku akan kemas meja tu lepas Batrisyia siap mkn. Bkn la kemas beriya sgt pun. Cuma kutip balik apa yg berterabur di lantai. Hubby kata tak payah sbb tu kerja diorg tapi entah la, aku dah terbiasa kemas. Hehe.. kwn-kwn MMU, ingat tak.. selalunya lps kita mkn, mesti kita kumpulkan pinggan dan sampah so that senang org kedai kutip? Hehe.. aku rasa dah jd mcm habit la benda nie.

So to the judges, sila la pilih gambar nie sbb mmg menunjukkan sgt Batrisyia sgt suka her Makan Moment.

6 scribble(s):

weed said...

ohh yess!! n sampai skang habit tu melekat...org pn dok tanye...buat ape kemas? kan ade pekerja...jawapan aku..." ntah..dah biase buat camni..."...ehehehe..

Liz Rohaizat said...

kan??? aku ingat aku sorang je yg masih kekalkan that habit. serious, hubby aku mesti geleng kepala tgk aku kemas meja restoran.

baru2 nie masa aku mkn kat McD, aku kemas camtu. time tu hubby dah blah. elok je aku satukan semua sampah dlm satu bekas, then stack semuanya letak dlm dulang. guess what? one chinese family berdekatan aku pandang aku. malu giler! aku sengih je. hahaha

Ely Hasrul said...

haha bagus sungguh.. ekceli kan fast food restoren yg self service camgini mmg le kite kena kemas sdr. now xsure dorg charge tak svs charge/tax.. ramai gak xtau dorg chrge svs cmtu sbb kite xmo kemas sdr.. tapi aku yg tau nih buat xtau gak kadang wakakakaka

Liz Rohaizat said...

owh ye ke? tp kalau awal2 dah byr servic charge (mcm fast food), pastu kita kemas sndr, boleh minta blk ke duit tu? hehe.. x jugak kan? sama2 rasanya. tp ku suka kekalkan habit nie. it's true kita byr lebih utk diorg kemas apa yg kita dah teraburkan tp x salah kan kalau buat camtu?

pernah buat camtu kat BBQ Chicken. x la kurang service charge tp tiba2 dpt free desserts! hubby yg pada mulanya melarang pun mkn dessert tu diam2. hehee

MarDiah said...

aku kalau pilih beli baju kat tempat bersusun, pun aku lipat balik kalau tak jadi amik.

Liz Rohaizat said...

mardiah> tu semestinya. dah punggah byk2, kena la lipat blk. kalau malas nak lipat, tgk kat display section. x la bengkek muka promoter

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.