Sunday, April 25, 2010

My Dream Destination

Setiap orang, mesti ada simpan impian utk melawat negara asing. Lebih-lebih lagi bila tgk gambar cantik-cantik yg diambil di negara luar. Terasa mcm best kalau dpt pergi bercuti kat tempat-tempat sejuk. Malaysia ni kan takde salji. Mesti la kita excited kalau dpt main salji kan?

Teringat lagi, aku pernah tgk gambar kebun tulip di Switzerland. Wah, cantik sgt. Masa tu mmg dah letak "Switzerland" dlm list "Mesti berkunjung ke sana jika ada duit yg banyak". Hehehe..

Makin membesar, makin byk pulak rasanya tempat yg ingin dilawati. Agaknya kalau suruh aku senaraikan, mau panjang senarai tu.

I want to go to Switzerland to take photo with tulips.



Aren't they lovely?

I want to go to New Zealand so that I can meet Gandalf from Lord of the Rings.. ok, just kidding. I want to go to New Zealand because I want to do bungee jumping!



Entah bila nak tercapai hasrat ku yg lama terpendam nie

I want to go to Alaska to eat the yummy salmon and Alaskan King Crab



Besar punya!!!

I want to go to Venice and ride gondola with hubby and daughter.



Mcm honeymoon lak

Berangan di siang hari ke? Suka hati la eh.

Tapi kan, dlm byk2 tempat.. bila dah ada anak ni, teringin nak bawa dia ke Disneyland!

Tempat mcm utk budak-budak. Tapi okay la sbb ada yg sesuai utk dewasa juga kan?


Batrisyia boleh bergambar dgn pelbagai maskot dan puteri-puteri Disneyland

Umi dia pulak boleh main semua roller coaster kat sana!

Abi dia? Hehehe.. naik sekali dgn Liza la eh.

MAS merupakan syarikat penerbangan Malaysia yg terulung. Pernah menang best cabin crew lagi! Bangga tak bangga.

MAS sedar yg rakyat Malaysia semakin suka melancong, baik dlm negara mahupun ke luar negara. Sejajar dengan perkembangan teknologi di mana maklumat haruslah sentiada berada di hujung jari, MAS telah mewujudkan MAS Traveller.




Ada banyak informasi yg anda boleh dpt melalui website nie. (Sila click pada imej di atas utk ke website tersebut). Anda boleh dptkan maklumat tentang pakej percutian terkini yang ditawarkan oleh pihak MAS. Sebenarnya, website ini lebih menjadi platform utk bloggers dan travellers berkongsi pengalaman ketika bercuti bersama MAS. Dari situ, kita boleh bertukar-tukar maklumat, berkongsi gambar percutian kita dan mendapatkan pandangan dari travellers yg pernah bercuti ke tempat yg ingin kita kunjungi itu.



Jika anda perlukan maklumat utk melancong, lawatinya website MAS Traveller.

Haaa, cuti.. cuti jugak. Jgn lupakan menonton episod Project Alpha 2 tau! Bagi yang tidak berkesempatan utk menonton episod 4 hingga 7, boleh layan kat bawah.




Episode 4



Episode 5



Episode 6



Episod 7


Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAStraveller.com

2 scribble(s):

CHeeSYaNa said...

Liz - i LOVE tulips soooo much.. cantik kan.. adeh adeh...

Liz Rohaizat said...

aah, i x suka bunga lain. i suka tulip dan madonna lily!

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.