Monday, April 19, 2010

Had a blast at Gatsby Deodorant Street Fair

Gatsby Deodorant Street Fair merupakan 1st Nuffnang event yg aku hadir setelah terpaksa menolak beberapa invitations sebelum ni. The first invitation was.. urm, in 2007. I was pregnant and the event was at night. It was a "No No" from hubby.


Utk event kali nie, mmg aku tak lepaskan peluang sebab terasa mcm agak happening je. Sejak dari e-mail pertama "Projek 400", dah rasa teruja. Mcm misteri ape je kan?

But then, setelah mengetahui apakah itu Projek 400, suasana semakin hangat apabila bloggers dimestikan membuat satu entry berkenaan Gatsby Deodorant Street Fair, di mana entry tersebut mestilah memenuhi syarat yang ditetapkan. Jika semua syarat dipenuhi, bloggers layak utk mendapat invitation ke street fair tersebut.

Setiap blogger yg terpilih dibenarkan utk membawa seorang tetamu. Ye la kan, kalau ko sorang-sorang (seperti aku), nanti mcm tak best pulak rasanya.

For this event, aku bawa Ely Hasrul sebab hubby tak boleh pegi. Kami bawa Batrisyia dan Sami sebagai peneman. Sementara menunggu sesi pendaftaran pada jam 10 pagi, kitorang duduk kat Krispy Kream. Then, terserempak dengan Mama Aqish. Borak-borak sambil mkn breakfast pack from Pack Me Love. Sungguh sedap. Batrisyia dah boleh jadi duta kecil Pack Me Love sbb bersungguh dia makan sandwiches yg Ely buatkan.

Mak teruja sorang-sorang. Mana anaknya?
*Photo credited to Ely
*

Si baju merah itu anakku.
*Photo credited to Ely
*

Borak-borak, tiba-tiba ada lelaki tegur aku. Zaffril, kawan masa kat U dulu. Nice meeting you again!

Tepat jam 10 pagi, kami mendaftar. Pendaftaran dibahagikan mengikut alphabet. So mcm aku, kena daftar di kaunter yg pegang list huruf C. Ketika sesi pendaftaran, setiap serang diberi Gatsby goodie bag yg berisi kipas (mcm tau2 je semua orang kepanasan), brochure produk Gatsby dan sehelai t-shirt berwarna merah. Bloggers diarahkan utk menukar pakaian kepada t-shirt tu bagi membolehkan mereka masuk ke kawasan street fair. Dah la takde inner, aku sarung je terus baju tu. Keluar dari bilik persalinan, kami dilekat dengan no sebagai tanda jumlah bloggers yg hadir.

Dlm gambar nmpk mcm busy mommy je.
Dgn dukung anak kat sblh tgn. Hehe
*Photo credited to Ely*

Tanpa membuang masa, kami terus proceed ke street fair utk main pelbagai permainan yg berasaskan permainan di karnival. Cuma yg bezanya, korang boleh main byk kali tanpa perlu membeli token. Jika berjaya, anda akan diberi token dan anda boleh redeem token tersebut dengan barangan dari Gatsby di akhir event.


Bermain online games di website Gatsby


Changing tire in 30 seconds. Definitely only for guys!

Main ketuk kacang

Colour bowl. Nampak senang tp susahnya nak bg bola tu masuk

Can Smash!

Baling gelung

Ha, ni paling aku suka. Sekali baling, terus strike.
Apa taknye, pakai buah kelapa!

Sami, Ely, Batrisyia and yours truly

Kami antara yg terawal masuk ke streei fair so sempat la main byk permainan. Masa nie tak sempat nak ambil gambar sbb sibuk main sambil dukung anak. Orang lain mmg enjoy abes. Boleh dikira dengan jari berapa ramai yg bawa anak. Sebelum acara perasmian bermula, semua Nuffnangers bergambar di hadapan billboard Gatsby yg dipasang. Suasana bertukar riuh apabila kami disuruh membuat pelbagai aksi.

Nuffnangers kembali bermain di street fair kerana acara perasmian hanya akan bermula 10 minit kemudian. Disebabkan dah makin ramai orang bersesak kat street fair, kitorang lepak kat tepi je. Rasa mcm nak balik je time tu sbb anak masing-masing pun dah mengantuk.

Then, I saw Niki Cheong from distance. Wah, mmg suka his writing. Terus keluarkan kamera dan ajak dia bergambar. Tinggi betul orangnya. Nasib baik pandai juga dia rendahkan diri utk bergambar. Kalau tak, mesti nampak awkward sgt la sbb sorang tinggi, sorang rendah. Haha.. Thanks Niki! You're so tall sampai my daughter takut. Hehe.. just kidding!


Anyway, nice hat!

Ely pulang. Aku stay sana lagi sbb hubby tak dpt nak dtg ambil. Jadi, sempat la ke acara perasmian. Berdiri di hadapan pulak tu. Sekali pandang belah kanan.. ada Shaolin Tiger dan Niki Cheong. Alamak, ter berdiri dekat dgn famous bloggers pulak.

Acara bermula dengan kata-kata aluan dari MC. Part ni mmg aku tak boleh lupakan sampai bila-bila. MC sebut beberapa blog url yg famous dan minta that blog writer utk angkat tangan. Dia sebut Shaolin Tiger, Niki Cheong dan beberapa blog url di mana sesetengah writer tu mendapat tepukan gemuruh dari rakan2 yg lain. Suddenly the MC asked for "Charming-umi". Opss.. yes, he asked for the writer of this blog to put her hand up! Malu-malu aku angkat tgn. Lagi malu bila MC sebut, "Ala, comelnya!" *Die!*

Ye la, tau la aku rendah. Camne blog aku boleh tersesat disebut di kalangan famous bloggers yg lain sbb blog ni tak famous pun.



Pada hari tu, seramai 518 bloggers telah hadir seterusnya membolehkan kami mencipta rekod dlm Malaysia Book of Record utk The Largest Bloggers’ Gathering.

Saya bernombor 77!

Selesai acara perasmian, permainan di street fair disambung semula. Oh ye, di sepanjang jalan, anda akan lihat gadis-gadis Gatsby bersama deodorant spray di tgn. Mereka akan promote produk tersebut dan anda akan disembur dgn deodorant spray dari Gatsby. To tell you the truth, pada mulanya aku rasa spray ni sesuai utk lelaki. Tapi kan, lepas cuba beberapa jenis bauan, dah mcm suka pulak.. especially bau Lime Green. Best la, bau segar!Mesti dapatkan satu.

Disebabkan tak sempat nak ambil gambar-gambar permainan yg disediakan, aku minta hubby jaga Batrisyia dlm kereta. Kemudian, aku kembali ke sana dan ambil gambar-gambar yg diingini. Puas hati.


Ruginya tak cuba naik lembu nie


Gigihnya diorg main dam ular

Gladiator!

Street games. Byk giler. Mmg puas main

Ni dipanggil Gunung Gatsby! Hehe..

To hubby, thanks for letting me go to this event. Dibayar oleh Nuffnang, rugi la kalau tak pegi kan? Walaupun mcm pegi bersuka-ria, ia tetap satu pendapatan sampingan. Thanks to Gatsby and Nuffnang for this opportunity.

13 scribble(s):

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

best dapat jumpa liz ari tu...tomei batrisya...hope dapat jumpa lagik len kali

~ As ~ said...

ramai blogger buat entry psl ni...best dpt gi... saya mampu tgk je...ehehehe

Liz Rohaizat said...

anje> semangat anje main games eh? ada tukar token kitorang x? insya Allah boleh pakat jumpa di lain event.

as> apakan daya. ko jauh di mata. mmg best.

jfook said...

Great event but I was not there due to having finals.

elynn-p :] said...

ahhh, wish i was there. T____T

haha.

nieda said...

wah bestnya...ramai blogger pergi

wawan said...

1st time baca blog ni.. ingat x sy kat meja sebelah having breakfast masa kat krispy kreme sebelum registration.. sorry sebab xtegur.. memang xkenal both of u bloggers =)

fiza said...

Bestnya liz...meriah (^_^)

Liz Rohaizat said...

jfook> don't be sad. final is more important. maybe next time.

elynn> next time, do take a chance if Nuffnang organize an event.

Liz Rohaizat said...

nieda> knp nieda tak pegi?

fiza> mmg la tersangat lah best. at first, mmg tau permainan ala2 kat fun fair. tp x sangka pulak boleh rasa seronok mcm nie. terasa mcm kembali ke zaman budak2.

wawan> aah, ingat muka awak. mmg duduk kat meja sblh kan? sy pun x kenal awak. tu yg x tegur. hehe.. kitorang mmg risau nak tegur org. kot2 bkn dtg utk event tu kan. alamak, camne leh jumpa my blog pulak?

wawan said...

hehe! thanx to bloghopping.. xingatla through innit ke gengblogger ntah? =P

Niki Cheong said...

Hi Liz!

Nice meeting you the other day. Thanks for coming up to say hi.

Your daughter is gorgeous - tapi takut sikit when she started crying! :)

Liz Rohaizat said...

Hi Niki.

Thanks for dropping by! Takde la, I rasa dia gelabah je jumpa guy mcm you.

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.