Thursday, March 25, 2010

Ziarah Masjid Besi dan Hot Air Balloon

Nota: Entry utk keluarga di Seremban yg asyik tanya tentang gambar-gambar nie. Haa, sila click pada gambar, pastu right click dan save as ye.

Plan dibuat sepantas kilat. Tiba-tiba semua org nak pegi tgk Hot Air Balloon dan Masjid Besi. Mmg dah teringin nak ziarah masjid ni masa kali pertama baca artikel nya di suratkhabar.

Kagum dengan senibinanya. Sangat cantik. Sesuai la dgn kos perbelanjaannya.

Tak ambil banyak gambar. Rasa mcm kurang sesuai kalau asyik sibuk snap gambar je kan? Hehe..

Snap shot diambil selepas solat Zuhur.

Kubah besar yg tertera perkataan "Allah" dlm tulisan jawi. Masa mula-mula sampai kat ruang solat, Batrisyia terus tunjuk
ke arah kubah
dan ckp, "Cantik"

Kepingan kaca di hadapan ruang solat yang tertulis ayat-ayat Allah.

Masjid ini tidak berdinding di sekelilingnya. Angin yang menerobos masuk memberi rasa nyaman. Malah, ada burung yang bebas terbang di ruang solat.




Sorang sibuk nak main permainan baby. So lagi sedih sbb mainan dia kena rampas.
Lalu dia gigit handbag mak si baju gaun.


Old skool?

Lepas solat, kami gerak ke tempat Hot Air Balloon pulak. Wah, cuaca sgt hot! Kering tekak. Angin pun hanya mula bertiup sekitar pukul 4.30 ptg. Tu pun sebab hari nak hujan.

Tiada gambar hot air balloon sbb kami semua cabut bila tgk langit gelap semacam. Rela balik daripada basah di situ.

Layan gambar aje la eh.

Berteduh di bawah pokok. Masa ni mmg panas betul

Then, this little princess tak tahan tgk org ramai.
Let me go, I nak pegi jalan-jalan.

Rambut yang tidak terurus. Tanda angin sudah mula bertiup.
Lega sikit.

Tak boleh pegang tgn dia ye. Dia nak jalan sorang-sorang.







1 scribble(s):

azurerin said...

orang Putrajaya pun masih tak sampai lagi Masjid Besi ni.. :D selalu pass by je..

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.