Thursday, March 04, 2010

I still have 98 days to fill up my coffee stock!


98 hari menjelang World Cup 2010? Wah, mcm nak tunggu habis pantang je. Ahaks..

Tuan punya blog ni dah excited tau! I kan mmg over sikit bila World Cup menjelma.

Bukan semua perlawanan aku akan tgk. Selalunya, aku tertarik utk tgk perlawanan yg melibatkan 2 pasukan yg bagus. Tanpa perlawanan yg sengit, aku rasa ngantuk je nak tgk. For this year, tumpuan masih diberikan kepada pasukan Greece, England, Germany, Brazil dan Portugal.

Adidas akan sponsor hubby dan rakan-rakan office jersey! Arghh, I rasa sgt jealous. Tapi jersey South Africa team. Hehe.. x kesah la kan. Diorg kena pakai setiap Jumaat (every Friday, diorg dibenarkan utk berpakaian casual). Dah terang-terang keje kat High Comm of South Africa. Takkan nak bantai pakai jersey negara lain. Mau kena 'buang negara' nanti.

Mata ku tertumpu pada England jersey yg berwarna merah. Last time, I tak dpt beli warna merah. Pesan kat orang, dia pegi belikan yg warna putih. Putih kan jarang so pakai kat rumah aje. Skrg ingat nak rembat England jersey warna merah itu. Ada sesapa nak sponsor?

Tau la England team tak la kuat mcm other teams. Tapi mmg aku setia dgn mereka sejak mula menonton World Cup. Cuma satu yg aku harapkan. Harapnya my fave player; Michael Owen akan tersenarai dlm pasukan England. Kalau takde dia, mcm tak best je nak tgk. Dia bagus pe. Kalau Fabio Capello tu taknak senaraikan dia, mmg hampeh la. Buta mata gitu!

Link to Fifa World Cup website will be added to the side bar.

Korang minat tak layan benda nie? Ke aku je yg pelik sbb layan World Cup? Percaya tak kalau aku ckp my hubby tak terfikir pun nak tercongok depan tv pagi-pagi buta utk sama-sama teman aku layan World Cup? Dia kata dia tak sangka akan dpt wife yg suka tgk soccer match!

9 scribble(s):

ezan said...

wah kagum2 ngan liz.. layan world cup tu.. kalo ezan setakat half time je la.. pastu hubby sure tgk sorg2.. hehehe..

ps: jersey england baru tu cantik kan.. ezan pun nak!!!

Liz Rohaizat said...

ezan> can't help it. mmg layan. still remember those days masa kat hostel. nama pun boarding school. budak lelaki boleh layan world cup kat canteen. budak perempuan, nak layan kat bilik TV pun tak dibenarkan. so apa yg kami (kaki tgk bola, time tu berempat buat keje nie) ni buat ialah 'meminjam' extension wire di musolla dan bawa ke bilik TV. pastu tutup langsir rapat, slow kan volume dan layan di pagi buta. ish, kalau org tau, dah leh masuk kategori budak jahat nie.

haa, betul. jersey tu cantik. jom la beli. awak dah tgk harga lum?

WanYgBest said...

aku pun hantu world cup!! hr tu sgt best sbb tgk euro 2008..x perlu nak bejaga mlm...hehehe...x sbr la nak tgk world cup nih...aku sokong germany!!! hehehe

weed said...

hahahahaa...aku adee beb....aku pon sampai skang gigih layan WC ngn euro...tukang kejut aku dr tido ade 2...satu alarm hp..satu lagik...miscall from IJ...ahhahahahaha...

Liz Rohaizat said...

wan> yeah, go germany. aku ni walaupun suka england tp x bermakna aku x sokong yg lain. england mmg hebat tp sometimes diorg ni suck masa main. bknnye diorg x bagus. ramai players yg bagus mcm beckham (dgn tendangan lintangnya.. wah, aku kagum!), lampard, gerrard, owen, ferdinand.. tp tu la, ada je masalah!

aku suka tgk perlawanan yg ada germany, spain, portugal dan brazil.

this yr, kita tgk sape yg menyerlah.

weed> haha, ko simpan lg x jersey spain ko? nnt sama-sama la kita berborak ttg WC kat sini eh. aku takut ngantuk je ni weih. gerenti mata aku sembab!

weed said...

wannn...kite same!! deutschland vorr!!! hahahaa...

Liz Rohaizat said...

ala korang nie, sokong germany ni sbb minat ballack kan???? ngaku je la.

psst.. aku pun minat ballack. hahahaha

weed said...

mane ade....aku minat deutschland sbb ij yg kempen aku utk sokong...ahahaha...aku tak minat la ballack..aku minat kahn..tp pacik tu dh pencen la plak...

Liz Rohaizat said...

kahn dah jd sejarah la beb. ape la nak ingat dia lg.

aku nak tgk sape paling menyerlah thn ni

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.