Wednesday, February 24, 2010

How to encrypt your blog post?

Rasanya rata-rata blogger yg guna Blogspot ada terfikir utk set the blog as private sebab kadang-kadang, ada benda yg kita nak tulis tapi takut melukakan hati sesetengah pihak. Setahu aku, Blogspot takde feature utk make the entry invisible atau beri kita set password utk sesetengah post.

Puas aku cari any HTML code utk benda nie tapi tak jumpa. Sebab tu akhirnya aku set saje blog in as private. Terpaksa la pembaca request utk dapatkan access to this blog.

However, pencarianku telah berakhir. Entah macam mana, aku terfikir ttg encryption. Haha.. salah satu subject yg aku belajar kat U dulu. Bila keluar exam, beriye-iye cari kata kunci utk decrypt ayat-ayat itu.

Mari la aku share dgn korang satu link yg berguna ini.

http://www.vincentcheung.ca/jsencryption/instructions.html

Sebagai contoh, sila click di bawah. Password:Bajumerah


Cool, huh?

5 scribble(s):

Hayatie said...

wah..sgt cool. Ada mana tah aku baca, wordpress ke hapa tah, ada features. yang entrinya boleh diprivate..tak perlu private satu blog.

WanYgBest said...

sangat cool!!! nak try la...thanks liza

Liz Rohaizat said...

THI> yerp, wordpress.

Liz Rohaizat said...

wan> sgt cool la utk org yg guna blogspot di mana blogspot x reti-reti nak create this feature!

adLedash said...

huhu! stuju dgn akak! kalau encrypt, msti lah sesi meluahkan perasaan je. so x penting org nak baca pun. huu!

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.