Friday, February 05, 2010

Kembali memakai high heels

Hari nie tekad nak gi Jusco semata-mata nak lunch kat sana. 2-3 hari ni terbayang lauk rendang aje. Maka, wajib pegi setelah nafsu tak dpt dikekang. Dlm pada masa yg sama, nak curi masa pegi tgk high heels. Anak dah umur 16 bulan, dah reti jalan sendiri, jadi sudah boleh ber high heels semula. Yippie! Thn nie nak beli kasut byk-byk agar dpt pakai puas-puas sebelum pregnant balik. Boleh?

Sebagai isteri yg baik, I texted my hubby.

Me: Nak gi jusco mkn lauk rendang daging dgn sambal ketang. Nak pesan ape2?

Hubby: X de apa Cuma kat kedai hujung tu org tua janggut pakai topi, beli la apa2 yg dia jual, kesian dia

Knowing him for 5 years, I know what he wants. Saja je tanya. Tapi tak sangka dia nak jawab sms aku mcm tu.

Apa yg dia nak?

Famous Amos cookies! Ye, cuba pegi kat kiosk tu. Korang akan nampak terpampang gambar seorang lelaki berkulit hitam memakai topi dan berjanggut.

Dah.. dah belikan. Balik nanti mkn sama-sama.

Tadi sempat menengok kasut-kasut. Tak sempat nak try sbb ramai org. Wah, banyak cantik-cantik!! Geram.. geram! Rasa nak je terus beli tanpa try dulu.

On the way back, I texted him again utk menyatakan kegeraman terhadap kasut-kasut itu. Nak tau dia jawab apa?

Hubby: Beli la. Bagi Resit. Claim.

Claim? Wah, bkn senang nak claim dgn dia nie. Sebab ni kasut yg tergolong dlm barang ketegori “kehendak” bknnya “keperluan”. Ahaks..

I pegang janji you ye. Nanti I beli. Nak claim.

2 scribble(s):

sya_firwan said...

"X de apa Cuma kat kedai hujung tu org tua janggut pakai topi, beli la apa2 yg dia jual, kesian dia" haha..:) budget aa kesian dia..=p

Liz Rohaizat said...

sya> tu la. poyo je reply sms.

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.