Wednesday, December 02, 2009

Password Protected

I noticed that readers makin ramai.. and I thank you for that. Tanpa disedari, my personal blog dah jadi bahan rujukan orang lain. Dari sini, aku kenal orang.. make friends dgn orang yg aku tak kenal. Ada yang tak pernah jumpa langsung tp selalu berbalas komen kat blog masing-masing.

Then, I decided to let my family and my hubby know about the existence of this humble blog. My family read this blog everyday. It's funny to get sms from my father sometimes, "Tu bwk cik adik manis mkn kat mane tu?". Agak tak faham tp lps tu baru la faham rupanya dia tanya ttg gambar kat blog. Hahaha.

Setelah memikirkan tentang perkara ni berpuluh kali dlm masa beberapa bln nie, aku rasa sudah sampai masanya aku guna password utk blog ni seperti blog lama aku. Why? Aku ada sebab aku yg tersendiri. Tak perlu kot nak beritahu kat sini (Tapi kalau nak tau, boleh sms aku ke.. hehehe.. nnt, aku bgtau la..). Atau aku akan beritahu bila blog nie dah ada password nnt. Hehehe..

Anggap la ni cara aku utk tau siapakah pembaca-pembaca blog nie. Blog nie akan mula diletak kata laluan pada hujung minggu ini.

Kalau korang masih nak ikuti blog nie, boleh hantar email pada aku di alamat estli82[at]yahoo[dot]com. Sila letak "Inginkan password" sebagai subject dan berikan butir-butir berikut. Jika tidak, ur request mungkin akan ditolak:

Nama: nama pendek pun boleh [Milah]
Who you are: simple and short about yourself. [kwn ko masa kat campus]
Valid E-mail address: utk reply blk ur request [milah at yahoo dot com]
Your blog URL: kalau ada blog. takde pun takpe [milah dot blogspot dot com]

Password akan diberi pada hujung minggu nie. Ok peeps, gotta go!

Note: To my family and hubby, tak payah anta email eh. Password akan diberi tanpa perlu diminta.

10 scribble(s):

Oya said...

Liza, add laa aku eh, aku suka gak baca blog ko utk dpt info..email aku ime_syada@yahoo.com

Fid said...

ohhh
jgn dilupain daku ya...
kalau tak tau i boom u! hahahahahhaaa

Ely Hasrul said...

nak passwordddd

Liz Rohaizat said...

oya n kak fid> ok.. kak fid, saya guna add gmail akak ye

ely, please send email to me. dan bg semua details yg aku nak tu. tq

didahaida said...

salam.sy suka baca blog awak.ini pandangan halus saya.bila awak meletakkan pasword bererti (ini pandangan saya)mengekang bilangan pembaca yg suka merayau (mcm saya).blog adalah untuk tatapan umum.sesuatu yg baik untuk dikongsi bersama.sy suka mengutip ilmu dari blog2 yg sy baca.tp jika sy tidak dpt ilmu dari blog awak..mungkin (pandangan saya) awak tidak mahu berkongsi ilmu dengan semua pembaca.ini pandangan sy.maaf jika bahasa sy tidak sempurna.salam

Liz Rohaizat said...

didahaida> sedikit pun tak berkecil hati dgn tanggapan awak.

utk pengetahuan semua, sy mmg berbesar hati nak kongsi ilmu dgn semua org. tp x bermakna bila sy letak password, sy kedekut ilmu. kalau sy kedekut ilmu, sy terus private kan aje blog ni kan?

masalah dgn blogspot ni ialah kita tak boleh nak private kan certain entry. so kdg2, sy lepaskan perasaan kat sini. sy xtau sape readers saya. so saya taknak org yg terlibat berkecil hati.

mmg bila kita rajin blog-hop, kita akan rasa geram sikit bila blog tu kena masukkan password. tp kalau dah selalu masuk blog nie, rasanya tak salah kalau beritahu saya email acc anda supaya sy boleh daftarkan anda sebagai salah seorang reader yg diberi kebenaran membaca blog nie. melainkan anda adalah orang yg saya maksudkan (ok, saya kenal sape awak, so jgn terasa eh... hehehe).

mungkin bila blogspot dah ada feature di mana boleh letak password utk certain entry, saya akan public kan semula blog nie.

didahaida, rasanya tak la susah sgt utk taip email address dan password kan?

sy menjaga hati byk pihak. sbb tu sy buat semua nie. malah, dari dulu lagi, blog ni tak dimasukkan dlm search engine list.

jika masih ingin blog-hop ke blog nie, boleh la berikan sy ur email address. jika rasa semua ini menyusahkan, saya tidak berkecil hati. blog sy ni pun bukannya hebat mcm blog2 lain.

imee said...

aku nak! aku nak! sila jangan lupa aku! :D

rieyll di yahu dot kom

bEth said...

yer..tlg add saya.
saya suke info yang ada. mabi nak wat rujukan ms 2nd baby nnt. tq

beth2308@yahoo.co.uk

Fid said...

yup email gmail tu le

luna said...

liz, sue mau masuk selalu...snsuraya@gmail.com

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.