Monday, December 07, 2009

Captured by Eyes of Grace

Ihsan tak puas nak tgk gambar eh? :)

Hubby ambil CD dan gambar hari Rabu minggu lepas. Punya la teruja nak tgk semua gambar sampaikan aku rasa agak tak aci bila hubby ckp nak tgk CD tu dulu kat office.

Photoshoot dibuat di Tugu Negara. Slot kami bermula pada pukul 10.30 pagi. Malam sebelum tu, aku dah siap gosok semua baju dan paksa Batrisyia tidur awal. Hehe.. kalau dia tidur lambat, nnt dia bgn lambat pulak. Dah la dia paling lama nak bersiap.

Pada mulanya, kami ingat nak memakai baju warna putih utk photoshoot ini. Outdoor la katakan. So baju putih mcm sesuai dgn latar belakang warna hijau.

Tapi aku rasa mcm boring pulak. Reason? Orang mmg akan fikir nak pakai baju putih utk outdoor photoshoot. Aku nak lain dari yg lain. Nak warna yg boleh menyerlahkan kami anak beranak.

Therefore, we choosed red because we love red. Utk Batrisyia, aku pilih this purple checkered dress yg dia dpt masa hari lahir dia. Kitorang mmg suka baju nie sbb nampak mcm dia dah besar.

Hasilnya, baju merah mmg nampak menyerlah dgn latar belakang warna hijau. Pemilihan warna purple utk Batrisyia mmg sgt tepat. Nampak mcm dia jadi center of attraction dlm setiap gambar walaupun kami bergambar bertiga.

Batrisyia dah tertidur semasa dlm perjalanan. Jadi, bila sesi bermula, dia mcm agak moody dan taknak senyum langsung. Puas kak Zubye panggil dan acah dia tp muka stone gak. Dah lama-lama, baru dia ok. Tapi bila dia dah ok, masa nak abes pulak. Hikhik.

Thanks kak Zubye. We really love your work.

By the way, Batrisyia dah berumur 14 bulan. Alhamdulillah. Masih ada 10 bulan utk dia genap 2 tahun.



















0 scribble(s):

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.