Monday, November 09, 2009

We will be away.. soon....

We all akan ke Langkawi sebulan dari sekarang. Wah, 3 tahun lepas honeymoon di sana. Ni nak pegi lagi. This time, kaum kerabat Seremban pun akan ikut sekali. 9 adults, 2 toddlers and a baby. Dlm masa yg sama, kira sambut besday ayah aku, wedding anniversary my parents, wedding anniversary adik aku and wedding anniversary kami. Meriah!

Seperti yg diketahui oleh sesapa yg pernah pegi Langkawi, Langkawi tu kan panas tempatnya. Aku pulak takde baju yg sesuai nak dipakai di sana. Jadi kena la pegi cari baju baru yg sesuai materialnya dgn cuaca panas kat sana.

Bila ckp bab baju, aku tak memilih. Tak kesah la brand apa.. top brand ke, cap ayam ke.. yg penting, selesa dan menutup aurat. Jadi, kena cari yg selesa sangat supaya tak mengganggu kami berjalan-jalan di sana.

So korang tau tak mana aku leh dpt baju yg cantik, lawa, selesa dan harga berpatutan? Sila beri idea. Kalau ada online store pun bagus!

Utk Batrisyia, mmg kena pakai baju yg mempunyai aliran udara yg bagus agar dia tak berpeluh sgt. Kesian pulak kalau dia tergaru-garu kepanasan nanti. Rambut akan diikat utk memastikan minah tu tak tarik-tarik rambut sbb berpeluh. Kalau dia main tarik rambut, mmg rambut dia akan serabai and automatic akan jadi mcm Simba.

Tak sabar nak pegi bercuti. This is our first vacation utk family kecil aku dan first vacation utk family besar sejak my parents terlibat dlm kemalangan pada tahun 2003. Bayangkan punya la lama kitorang tak pegi bercuti! Sure ayah aku pun ternanti-nanti nak pegi berjalan-jalan.

6 scribble(s):

cintaKusayangMu said...

sila dtg jenguk ke kedai ku..ada sale..mokekek...

mane lak skrg musim pns..kan dh nk msuk terngkujh ni..musim ujan skrg ni...
slmt berjln2 n enjoy kt langkawin nnt ye...

Liz Rohaizat said...

qis> musim tengkujuh atau tak, langkawi tu mmg bercuaca panas la qis. ku dulu pegi time musim tengkujuh gak. panas gak. sampai terbakar kulit muka.

kedai mu jual baju baby aje. baby ku dah ada baju. ku nak shopping utk diri sendiri. ahaks

Fid said...

wow gi langkawi...leh naik cable car ngan bot hehehee

Liz Rohaizat said...

kak Fid> ala, tau la kak Fid suka gi langkawi tu. saya baca post kak Fid psl langkawi, mmg leh jd duta la. hehehe

ezan said...

wah bestnya g langkawi... dah lama x g ni.. enjoy urself k.. jgn lupa nanti balik update kat blog.. huhuhu...

Liz Rohaizat said...

ezan> will do. mmg x sabar nak pegi sbb kali ni pegi ramai2 so dpt la ambil gambar byk2. dulu pegi berdua je.

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.