Friday, November 13, 2009

Owen Yap Khiam Hong

This entry is for my self-reminder.

A bit personal. I'd talked about this a few times before (http://estli82.easyjournal.com/entry.aspx?eid=2614375)
(http://light-n-easy.blogspot.com/2006/11/kerana-terpaksa-dia-melangkah-pergi.html)

Hanya mereka yang seangkatan dgn aku je yg mengerti. To Pyan, IJ dan Epy.. ini utk korang jugak.

Sebenarnya, aku dah let go benda nie. Mmg dah taknak fikir. Dah malas nak racking my brain.. cuba fahamkan apa yg dah berlaku.

Then, I met Epy last Tuesday setelah tak jumpa selama 5 tahun. Perkara pertama yang dia ckp kat aku ialah..

Epy: Bak sini phone no ko. Aku nak save.
....
Epy: Aku ada benda nak cerita dgn ko nie. (Dlm hati, aku ingat dia nak ckp psl business)
Epy: Aku rasa aku dah jumpa Huz.
Me: Owh.... maksud ko, Owen Yap? (Dan muka dia nampak terkejut)
Epy: Aah! Eh, tu dia kan?? Betul kan?
Me: Erm, aku rasa betul la Huz tu Owen Yap.
Epy: Yer la, aritu aku tgk rancangan dia. Dia cerita psl diri dia la.. Mak dia Baba dan Nyonya la.. dia orang Melaka tp duduk Seremban...
Me: Betul la tu. Mmg dia.

Dan perbualan kami berlarutan. Epy cuba fikirkan apa yg telah berlaku sebenarnya. Tekaan aku cuma satu. Dia menghilangkan diri sbb mungkin dia rasa dia tak boleh teruskan dgn pembohongan dia. (To Owen, kalau ko kebetulan baca this entry, aku tak salahkan ko dlm hal nie. Aku tak marah pun atas pembohongan tu).



Sekarang, bila nampak muka dia kat kaca TV, kat billboard, kat newspaper.. aku hanya mampu pandang. Sekadar bersyukur yang dia masih ada. Well, orang lain mungkin suka dia, adore dia sbb dia famous, bijak, famous, famous, famous.. yer, ramai org tergila-gilakan dia.

Aku pulak? Aku kenal dia sejak dia berumur 26 tahun. Belum famous, baru habis belajar dan cuba utk sambung belajar lagi. Seorang yang baik budi pekerti, pandai ambil hati dan seorang kawan yang sangat boleh diharap! And I miss talking to him on the phone for 5-6 hours.. ckp benda merapu je. Hehehe..

Ok la, that's it!

4 scribble(s):

weed said...

after looking at his pic in this entry..my gutt said.."it is definitely him!!"

Liz Rohaizat said...

yes, it's DEFINITELY him! hmm, byknye kenangan dgn dia. serious aku miss semua tu.

Anonymous said...

yuppp...banyak sgt kenangan...sampaikan aku tak percaya aku pernah lalui semua tu...

- pyan

Liz Rohaizat said...

pyan> kalau orang tu baik, mmg kita ingat dia sampai mati kan?

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.