Wednesday, November 18, 2009

Hari Penuh Emosi: Ranch Rush PC Games

OK la, I gelarkan you CHAMPION.

Aku tgh main Ranch Rush. Baru je dpt duduk depan laptop utk main games nie setelah Champion main selama beberapa jam sejak pagi.

Tgh syok main...

Champion: Abang rasa nanti kita buat camni la..
Aku: ....
Champion: Liza, tgk la nie! (Sambil tunjukkan sesuatu)
Aku: .... (Mata masih mengadap screen.. x toleh pun)

Seketika kemudian...

Champion: Hah, habis semua dia nak tick.
Aku: Yer la, dah lost track nak buat yg mana satu.
Champion: .... (senyap tp tgn saja je tiba-tiba peluk bahu n kena kat tgn kanan aku yg tgh sibuk guna mouse utk click semua tasks)
Aku: Eh, jgn la kacau.
Champion: Ala, masa byk lagi. Kata org emo main. Dia pun sama.
Aku: Time nie la sibuk nak pegang tgn la.. nak peluk laa.. saje je SABOTAJ!

Seketika kemudian...

Champion: .... (tiba-tiba depakan tgn, terkena tgn kanan aku dan mouse terjatuh dari meja.
Aku: *^%$#*&@! (sumpah aku x ingat apa yg aku membebel tp mmg marah giler)
Champion: Aih, tu pun nak emo sgt. Main games aje.

Lepas aku dah penat..

Aku: Mmg la emo... dah la jarang dpt main. Abang asyik main je. Dah sampai Week 8. Liza baru Week 7. Time tu la sibuk nak pegang tgn, nak peluk la.. mmg saje je tau!
Champion: Nanti abg tepon Sinar Pagi la. Tunggu slot Hari Penuh Emosi. Abang nak cerita "Bini saya kalau main games, mesti emosi."
Aku: Hah, tepon ar. Pastu Liza lak tepon. Liza ckp, "Macam mana saya tak emosi. Bila saya nak main, dia kacau aje. Time tu la sibuk nak buat mcm-mcm".

Aku mmg emosi eh main benda ni. Ingat senang nak complete kan semua tasks dlm masa yg ditetapkan? Di kala konsentrasi berada di tahap maksimum, saja je nak kacau aku supaya aku slow siapkan keje.

Skrg kat Week 7. Aku dah kena mula buat Grape Jam, Cheese dan Wool. Pastu nak kena ternak ostrich yg asyik nak mkn je. Pelahap betul kau! Dah la tu, semuanya ko nak mkn. Smalam, dah boleh beli bread machine sbb ada customer nak order roti. Tu belum cuba lagi. Malam tadi dah penat. So bila nak kena complete kan task dlm masa setengah jam, aku surrender. Tidur lagi bagus!

Hubby perasan dia Champion sbb dia dah mendahului aku dari segi jumlah hari dan minggu. Ala, kalau bg Liza duduk depan PC dan main sampai muntah, Liza pun leh sama level mcm abang. Ada berani ke? Hehehe..

Ni dia punya ranch


Ni aku punya ranch

8 scribble(s):

WanYgBest said...

hohoho...aku klu main PC game, mmg smpai muntah pun lom benti lg...huhu

tp aku x reti men benda2 mcm ni...dr dulu lg, dr zaman2 simcity..tak tau apsal, padahal otak aku ni mmg otak visual..tp klu bagi aku streetfighter, zuma, mario, yg men tembak2, lumba2 keta ke...haaa...yg tu aku terer...kui2

Liz Rohaizat said...

wan> games mcm yg ko suka tu terpaksa ditinggalkan sejak dah ada anak. hehehe..

azurerin said...

nnti bila ko dah sampai level tingi2 lagi tension sbb demand makin banyak..n space pulak takleh nk besarkan lagi..bengang jer..oh..demam aku main ranch rush ni dah reda..skang main game lain plak..sbb dah syok main ranch rush dulu..aku tgk farmville kt FB pun tak berapa nk best..hehehe..

Liz Rohaizat said...

azu> haha, aku dah sampai ke tahap tu.. tahap di mana space dah kurang tp nak kena masukkan bread machine la.. itu la.. ini la.. dah brp kali aku organize dan move apa-apa yg patut. geram je. kata tanah 3 hektar tp mcm kecik je. hahaha.

yeah, sbb syok main ranch rush la aku x pandang sgt farmville.

Anonymous said...

dh buat bread ke,x cukup tangan la,mcm ni buat kat blkng umh kan bagus,xyah g pasar.CHAMPION

Liz Rohaizat said...

Champion> bread tu sap sap soi aje. bkn susah pun. toksah la pk nak tanam blkg rumah kalau tiap2 hari blk lmbt, pastu weekend je xde kat umah. mati semua pokok nnt. nak potong rumput pun xde masa, lg nak bercucuk tanam.

zidni said...

Hehe... simulation type games mmg addictive

Liz Rohaizat said...

zid> aku fed up sbb selalu kena kacau. aku rasa nak stop.

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.