Tuesday, November 10, 2009

Considering cannibalism

Sorry my dearest hubby, I have to blog about this! (Yes, my hubby reads my blog once a while). Hehe..

Ceritanya pendek aje tapi aku tetap nak tulis sini utk dijadikan bahan ketawa kami di masa akan dtg.

Last weekend, kami jalan-jalan dan shopping di Jusco Cheras Selatan. Sebelum balik, we had our dinner at food court. Dari meja mkn kami, boleh nampak gerai Auntie Anne. Tu fave hubby tu. Aku teringin nak mkn so aku tunjuk kat dia sbb aku tau, dia mesti nak beli punya ar! Hehehe…

Jadi, dia pegi beli 2. Seaweed dan coconut. Tgh dia syok mengunyah, Batrisyia pegang-pegang gak pretzel tu. (Batrisyia duduk kat pangku dia time tu). Aku nampak Batrisyia suakan jari dia ke dalam mulut hubby. DAN aku ingat hubby perasan.

At first, takde apa-apa berlaku. Kebetulan, aku nampak muka Batrisyia tiba-tiba lain macam. Mcm menahan kesakitan dan terus muka merah, pastu meraung kuat. Yes, MY HUBBY GIGIT JARI ANAK DIA!

Hubby terus berdiri and bwk Batrisyia jln-jln. Dr jauh, aku dan MIL pandang je. Kelihatan, Batrisyia tak berhenti menangis. Mesti sakit tu! Masa hubby bawa dia semula ke meja, dia masih menangis. Aku dukung dan pujuk dia pulak. Aku tgk kat jari telunjuk kanan, merah dan ada kesan gigi.

Nak gelak pun ada.. kesian kat anak pun ada. Abinya ckp, dia tak perasan Batrisyia masukkan jari dlm mulut dia. Dia ingat nak gigit pretzel. Sekali, tiba-tiba dia terasa ada benda keras dan dgr Batrisyia menangis.

Sila bayangkan. Kesian.. anak aku yg berjari panjang dan halus tu, jarinya digigit oleh seorang lelaki dewasa yg bergigi kekal!

Tu la, syok sgt mkn!

Skrg, Batrisyia dah agak trauma. Keesokan pagi tu, dia mengigau, menangis dlm tido. Pastu dia leh hisap jari yg kena gigit tu (Anak aku tak hisap jari eh). Kalau dia nak suapkan makanan kat kitorang, dia akan cepat-cepat tarik jari dia.

10 scribble(s):

izzahazfar said...

alamak..selalu anak gigit ayah..ni ayah gigit anak...heheheh

ezan said...

hehehehe.. cute pun ada kesian pun ada dengar cerita liz ni.. :P

kesian kat sara... abinya syok sgt mkn samapi tersedar termakan jari anak.. hehehehe... nasib baik xputus. :P

cute bila terbayang sara mengigau mimpi kena gigit jari tu.. mesti trauma kan... hehehhe...

precious innocent said...

punya la abinya kusyuk mkn, smp x sedar tgigit jari anak sdiri.. kelakar pun ada, kesian pun ada.. hehe

-mama emma®-

sya_firwan said...

oh..tidak!!!..hehehe...

Azni said...

haaahaa bukan ko je gelak, aku yg bc ni pun gelak je dpn laptop nih.

sian batrisya

Liz Rohaizat said...

izzah> don't worry. mlm td si anak dah gigit jari si ayah.

ezan> trauma kjp la. btw, sape sara? hehe

kak emma> itu lah psl

sya> owh sya.. nape jerit? hehe

azni> jd memori je

p!nkerton said...

adoiiii khusyuk sgt makan tu sampai tergigit jari anak hehe.. sian batrisyia kene gigit hehe..

Liz Rohaizat said...

fatih> abi dia kalau jumpa pretzel, mmg dia tak pandang lain dah.

ezan said...

liz.. sorry tersilap nama anak sendiri la pulak.. batrisya.. aunty ezan say sorry!!!! ~malu3~

Ely Hasrul said...

ya allah siannyeeeeee

hahahhahaha lucu pon iye

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.