Thursday, October 01, 2009

The Time Traveler's Wife

Saya sudah habis baca ebook The Time Traveler's wife.

Lepas ni boleh la pegi beli novel dia pulak. I must have that novel. I wish, satu hari nanti, aku akan bosan dan xtau nak buat ape so aku akan buka balik novel tu dan catatkan/susunkan semula tarikh-tarikh dlm novel tu agar aku betul-betul faham apa yg Henry dan Clare buat. Bila baca novel ni, korang kena betul-betul alert dgn tarikh dan umur Henry/Clare seperti yg tercatat di setiap cerita.

One thing for sure. Movie dia takkan se best novel. Yer la, mana boleh nak sumbat setiap details yg ada dlm novel tu ke dlm movie. Please be realistic. Tapi harapnya movie tu akan berjaya buat org rasa depressed bila tau ending dia mcm mana. At least, aku tau sorang kwn aku depressed for 2 weeks disebabkan ending dlm novel tu.. He's a straight guy, anyway. Me? Hmm, sgt depressed walaupun belum sampai ke muka surat terakhir. Tertanya-tanya, is there any way to help them.. to change thing.. maybe Dr. Kendrick will find a way .. ahh, itu yg aku fikirkan ye.. walaupun aku tau ianya takkan terjadi.

This novel is so much better than A Walk to Remember. Wow, I can't believe I said that!

Kalau korang enjoy the movie, sila la beli novel nie. Or maybe boleh baca novel dulu, then baru tgk movie. But please do not put high hope on that movie.

Hubby ku sayang (ok Encik hubby, sila jgn senyum-senyum bila baca nie ek), jgn lupa ur promise nak bawa Liza pegi tgk movie ni ye. Utk movie nie, Batrisyia dilarang turut serta menonton sbb ni love story jadi haruslah rasa loving-loving tgk cite ni. Hmm, love story yg sedih. Oh, tiba-tiba rasa nak bergenang air mata. Kenapa ending dia mesti jadi mcm tu? Ah, I hate the writer!

Will you be like Clare?.. waiting and waiting very patiently.. hope that Henry will appear in front of you.. one day... damn, this is too much!

I must stop now.


11 scribble(s):

Faizah said...

sila emel aku ebook tu yer ihihi

azurerin said...

mn dapat link ebook?share boleh..
aku setakat ni dah cari buku ni kat bookstores kat sunway piramid..tapi takder..
sedih..sama macam masa mencari2 buku twilight saga n sookie stackhouse series (hbo series true blood)..tapi skang ni..yg dua2 ni laa tgh melambak kat book stores..
tp takper..akan meneruskan misi cari ke bookstores lain pulak..
oh..baca laa buku my sister's keeper by jodi picoult .best jugak..dah keluar movie jugak.tp aku tak tgk movie lagi..
Happy Reading!!

Liz said...

faiz n ezu> girls, aku dpt dr org tp dlm bentuk notepad. and to make it worse, ayatnya takde perenggan!

but aku kan sungguh determine, jadi aku baca sambil tekan ENTER bila dah sampai ke perenggan baru.

aku akan email kat korang. promise me yg korang akan baca n buat review. aku just nak tau sesuatu..

ADAKAH HARI NIE AKU TERLALU EMOSIONAL SAMPAIKAN TGK TRAILER DIA PUN AKU DAH NANGIS ATAUPUN BUKU MMG BETUL2 BEST GILER DAN BOLEH TOUCH YOUR HEART?

seriously, i'm depressed!

cintaKusayangMu said...

liz...best giler ke movie n novel dia??
ku rasa ku nk g tgk movie dlu..pastu baru leh proceed utk novel lak..dlu ku kaki novel.tp sejak dh kawin n ada ank2 ni..payah la..

rasa cm nk ajk mr hubby g midnight show je mlm ni...

Liz said...

qis> movie belum keluar lg.. keluar 29 oktober. buku dia mmg best. ku cadangkan, tgk movie dulu. then, br baca buku. sbb kalau mu baca buku dulu, nnt takut mu dissapointed bila tgk movie dia x se best buku.

cinonet said...

lizek,
dah habis baca e-book kah?org ada in *.pdf tp not yet finished... 358pages total...cm mls nk habiskan,bila movie dh nk out :)

Liz said...

sue> movie out 29 oct. sue ada pdf file eh? boleh email kat saya tak? saya lg suka pdf file drpd notepad. notepad leceh nak baca.

skrg tgh baca novel tu for the 2nd time!

cinonet said...

lizek,
okay will email ya.. whoa, 2nd time???aahahhaa....org mls nk baca,tunggu movie je. p/s:pas kawen org dh pandai g movie :)

Liz said...

sue> sila email la eh! yerp, 2nd time. sue, lps tgk movie, baca tau buku dia. buku dia lg best! lagi sedih, lagi byk cerita diorg. rugi kalau tak baca.

luna said...

Woah woahh
(Mulut takleh tutup)

Liz buat Sue rasa nak berlari gi kedai buku hari ini juga..hihihi

Liz said...

sue> sila pegi beli.. harga baru rm32.80.. hehee

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.