Thursday, October 29, 2009

Dear John

Di kala aku tgh gundah gulana, gelisah, excited, nervous nak tgk The Time Traveler's Wife esok (mungkin esok.. pleaseeeee), aku dpt satu trailer baru.

Dear John, adaptation from Dear John novel by Nicholas Sparks!

God, I love that novel too (walaupun skrg TTTW bertakhta di hati). Plot cerita dlm novel sgt best. Ttg penantian. Ok, taknak jiwang sgt.




Sila ke http://www.youtube.com/watch?v=r0fq5dd0C60 kalau YouTube di atas tak keluar

Basically, Dear John cerita ttg satu couple yg menyintai satu sama lain. Ditakdirkan, lelaki tu dikerah utk jadi askar di Iraq. Selama dia di Iraq, kawan dia tolong 'jagakan' girlfriend dia. Kemudian, berlaku sesuatu yg tak diduga.. Akhirnya membawa kepada percintaan di antara girlfriend dia dgn kwn dia. Akhirnya pasangan tu berkahwin dan si lelaki ni hanya mampu melihat dari jauh dan redha. Kerana bagi dia, jika itu membuatkan perempuan tu gembira dan bahagia, dia sanggup ketepikan cinta dia.

Ok, sila dptkan buku Dear John di kedai buku berhampiran anda. Aku takde buku nie. Aku peruntukkan masa seharian baca buku ni kat Borders masa tunggu hubby kerja. Tu bile eh? Beberapa thn lepas.

Ok, back to The Time Traveler's Wife. Sadly, pawagam kat Seremban tak tayangkan cerita nie. Ish, ko tau tak peminat dia ni ada kat Seremban dan dah pasang tekad nak tgk?? Kenapa tak tayang? So, kami ingat nak tgk Pavilion esok lepas kerja. So sesapa yg nampak aku, sila sapa. Hahaha.. yg comot-comot tu aku la.

2 scribble(s):

Mama-Miya a.k.a Jedi Hopeful said...

i'm looking fwd to the timetraveller wife gak...suka the way dia express feeling...

Liz Rohaizat said...

mama miya> cuma jgn letak high expectation. nnt kecewa. peminat buku dia kena faham yg x semua plot boleh masuk dlm filem yg berdurasi 110 minit. dah baca buku ke?

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.