Monday, October 26, 2009

BBQ Chicken.. "It's not barbeque... It's BBQ"

Last Saturday, kami ke Jusco AU2 utk collect birth poster Batrisyia. Dah lama tak pegi sana. Kali terakhir kami pergi sana, Batrisyia masih sgt kecil, kendong dlm pouch lagi! Skrg, kena pimpin dia berjalan perlahan-lahan.


Lepas collect birth poster, kami ambil kesempatan utk jalan-jalan tgk barang. Berkenan kat beberapa benda (Baju Baby Kiko lawa-lawa sampai rasa nak rembat aje. Owh, kasut Larrie pun ada.. suker.. suker..). Decided utk dtg sekali lagi before pegi family holiday.


Kemudian, cari tempat mkn. Perut dah lapar. Aku teringat satu restoran kat Ground Floor. BBQ Chicken. Dulu mmg ada terasa nak mencuba tp masa tu entah la, tak cuba pulak. BBQ Chicken is one of my clients walaupun bkn outlet nie yg jd my client. Tak kesah la. Aku nak cuba gak.

Tak kenal maka tak cinta. Tak cuba maka tak tau la sedap ke tak. Betul?
"It's not a barbeque... It's BBQ". Wah, bunyi tagline je dah buat org teringin nak tahu apa yg special di restoran nie.

Utk outlet di Jusco ni, warna merah dan hijau terang digunakan. Agak berbeza dgn outlet di kawasan lain.

Selalunya, aku akan cuba makanan yg ada "Chef Recommendation".

For starter, kami pilih Soup of the Day. Actually, kami ambil soup sbb nak bg Batrisyia tp last2, kami menumpang sama sbb soup tu sedap!

Creamy Corn Soup

For main course, aku pilih Jerk BBQ and hubby pilih Korean Charbroiled.

Jerk BBQ

"Whole chicken leg cooked over charcoal fire with no additional oil used then spread with authentic Korean style barbeque sauce made more than 20 natural seasonings and red pepper grain giving it a little tinge of spiciness."


Korean Charbroiled

"Using only the most tender leg meat, it is marinated in a natural sauce made of 30 secret ingredients then roasted first with hardwood charcoal, followed by roasting on earthenware.Definely a must try at BBQ Chicken."

Kedua duanya sgt sedap!!! Jerk BBQ sedikit pedas berbanding Korean Charbroiled. A must try utk mereka yg pertama kali nak cuba dine-in di sana.

Utk dessert, hubby pilih Rainbow Treat!


Strawberry ice cream drenched with strawberry sauce and
trix with colour jimmies on cream.

Kami dpt another free dessert.. 2 mango puddings! Yummie!

Bila perut dah kenyang, kami meneruskan destinasi kami. Kali ni, kami pergi melawat Johanna dgn newborn baby dia.

Johanna with Ennjellika

Tak sabar nak pegi Jusco AU2 lagi sbb nak beli kasut Larrie yg putih suci itu. Excited sbb first time ni nak pakai kasut warna putih. Hahaha..

6 scribble(s):

jannahrais said...

time sekolah dulu kan dah pakai..macam sedap je liz..price die cam kenny rogers ke?

Liz Rohaizat said...

kak jannah> time sek tu lain sbb kasut tak lawa. hahaha..

aah, price lebih kurang mcm kenny rogers. dia guna 100% olive oil so mmg healthy. sedap la. terbayang Jerk BBQ. pastu, diorg pasang lagu2 korea. mmg yg jenis sy biasa dgr sbb byk lagu dr drama korea.

Hayatie said...

beb..adakah kita selalu kebetulan dalam menulis entri...ekekekke..aku pun baru buat entry pasal bbq chicken ni pada 21 oct yang lalu..hahah

tapi series sedap..pasni kalau diberi pilihan antara kenny dan bbq ni..baik aku makan sini, sbb aku suke yang spicy2 ni..heheh!

zidni said...

sedapnya makanan... drooooolll

Liz Rohaizat said...

hayatie> alamak, ku dah baca entry mu tu. haha, kebetulan ek!

mmg sedap kan? lebih kurang kenny rogers tp yg ni sedap sbb pedas sikit. pastu pakai olive oil. dia nye sos tu sedap la. x sabar nak gi mkn lg.

zid> pasni leh bwk intan mkn..

Ely Hasrul said...

hamboi selama ke nih g situ xdek plak nak try bbq nih.. dh ade komen2 positip nih bleh la cobak di lein ari..

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.