Monday, September 07, 2009

Sakan bergambar

Dear aunties and uncles,

Masa umi ambil saya dari nursery hari Jumaat lepas, umi membebel sorang-sorang dlm kereta. Dia ckp psl kamera dan gambar. Pastu kan, masa lampu isyarat tgh merah, tiba-tiba umi keluarkan kamera dan ambil gambar saya byk-byk. Saya masa tu dah la takde mood sgt. Jadi, gambar semuanya tak cantik. Umi ckp, blk nnt dia ambil lagi. Saya blured! Apsal umi ni tiba-tiba nak ambil gambar saya? Dah la muka saya naik bintat-bintat lepas demam.

Sabtu dan Ahad lepas, banyaakkk sgt gambar saya yg umi ambil. Saya pun suka la. Kdg-kdg saya saja kenakan umi. Bila umi nak snap, saya ngangakan mulut saya luas-luas. Hehehe..

Jom tgk sebahagian gambar-gambar saya.

Saya masih sedikit monyok. Baru baik dr demam la katakan


Ok.. ok.. abi, depan tu dah lampu hijau la.

Malam tu, mood saya dah kembali. So, saya main puas-puas.
Umi geleng kepala je bila tgk saya 'kemas' rumah.


Ni badge ape ye? Mcm sesuai je dgn baju saya.

Letih la.. good night.
(Ya Rabbi, serabai giler rambut dia)

Bila dah baik demam, selera makan saya pun kembali.

Don't worry umi. Lepas ni kita tambahkan berat kita blk.

Perut dah kenyang, skrg masa utk main laptop abi.

Eii, Keanu Reeves ni comel rupanya.

Umi.. umi dah kahwin so umi tak boleh minat Keanu Reeves lagi.
He's mine now!

Saya seksi.

Ini gigi saya.

Come on, mcm ni pun nak ambil gambar ke?

Umi.. dah nak raya kan? Jom pasang CD ni.

Taknak? Takpe, saya buat aksi camni je la.
Biar gambar semua tak lawa

Haaa, tau takut.. ekekkee

Bantal comel ni saya punya. Knp abi suka pakai bantal saya?
Tak sesuai!!!

Owhh, saya famous. Byk betul gambar saya kat sini.

See, tekak saya dah tak sakit lagi.

Sihat sudah!

Ha, tak nampak anak tekak saya?
Brp kali nak suruh saya nganga?
Umi, rasanya next week kena bwk saya pegi gunting rambut la.

Betul tak readers?

2 scribble(s):

imee said...

liz, comel sgt la si kecik ni.. soooo cheeky! suka tgk dia show off gigi dia tu!

bila laaa rambut aafiyah nk panjang camtuuu

Liz said...

cheeky? hehe.. tu la, kdg2 kesian sbb aku suka peluk dia kuat-kuat. geram!

sabar, x lama je lagi rambut aafiyah nak panjang. nnt dah panjang, nak kena main kejar-kejar nak ikat rambut dia pulak!

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.