Tuesday, September 15, 2009

Ko ni mmg takde seni mata!

Aku tgh chatting dgn adik lelaki aku. 5 hari lagi nak raya, mood nak kerja pun makin lama makin pudar.

Sedang berbincang ttg raya, aku bgtau la psl sorang budak perempuan lawa yg mungkin akan dtg beraya di hari raya pertama. Aku bgtau dia bkn sbb nak suruh dia usha ke ape. Ayat tu spontan ditaip oleh jari jemari aku yang panjang ini.

Then, dia nak tgk gambar. Aku bg je la. (Sila abaikan bahasa rojak/bahasa pendek/bahasa 'ngok' yg terkeluar. tu hanya dlm YM aje)

naz_3909: mne gmbr die
estli82: http://charming-umi.blogspot.com/2008/12/whats-special-for-christmas.html
naz_3909: yg kecik 2 anak die
estli82: yer ar
estli82: ada lg sorang,besar
estli82: dah U
estli82: tp xde dlm gmbr
naz_3909: em ko ni mmg xde seni mate ko
naz_3909: ni mne ley ckp lawa lg..
naz_3909: bdk2 lg 2
estli82: yer ka
estli82: budak pun leh lawa la ngok
naz_3909: boleh la

Jauhnya beza interpretasi LAWA dr mata aku dgn mata dia. Bg aku, budak kecil pun kita boleh label dia lawa kalau dia mmg lawa. Tapi bg adik aku, selagi org yg lawa tu belum dewasa, selagi tu dia xleh guna status lawa. Abes tu, nak guna apa?

Budak perempuan tu mmg sgt polite tau. Ckp pun lemah lembut. Nak mkn kuih raya pun, nak minta izin.

Ayoyo, aku mmg dah xde mood nak kerja nie. Malas je rasa.

7 scribble(s):

izzahazfar said...

hehehe..samala kak..zah pun dah malas nak keje ni

AdwanEncem said...

aku jua seperti liz.... heheheheheh tak de rasa nak koje... nak2 hari ni ku balik kuala kangsar dh... sok start cotiiii.... yiehuuuuuuu....

Liz said...

izzah> rasanya semua org dah xde mood nak kerja kan?

lin> cepatnya start cuti! aku x blk awal pun. sbb raya kan hari ahad. so kalau blk lps kerja hari jumaat, kira ok lg la. lgpun,kg dekat je.

Faizah said...

aku pon malas nauzubillah nih, nih tunjuk baik buat keje, dari tmpt aku dengar dengkuran boss aku wahahahah

Liz said...

faiz> what? boss ko tidur?? pergh,lg selambe

mybreakfastclub said...

salam knalan..blog jogging me..hehe..
great blog here..sempoi je kamu :)
anyway welcome to my blog...

p/s: salam raya in advance to you :)

Liz said...

andy> hi Andy. blog hopping to ur blog. that's ur name, am i right? salam kenalan.

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.