Monday, September 28, 2009

Hari raya kami

Back from Raya holiday!

OK, aku tau aku ckp yg aku akan blog dr rumah tp kan.. takde masa nak buat apa-apa entry sbb malas dan kebetulan, ada org tu syok sgt duduk depan laptop dia :p

Raya tahun ni mmg best. Bkn sbb dpt cuti seminggu. Tapi sbb dah 2 tahun tak sambut raya. Jadi semuanya sgt mengujakan! Sampaikan baju boleh sedondon sampai raya ketiga dan plus satu hari masa pegi open house rumah KD. Mmg terasa mcm ONE SMALL FAMILY.

Raya kedua


Batrisyia di rumah moyangnya pada hari raya pertama



Hari raya pertama, Mr. Andre sekeluarga dtg ke Seremban. Tahun lepas, mereka dtg Cheras. Kesian sbb terperangkap dlm kesesakan di PLUS. 2 jam weih baru nak sampai Sban. Batrisyia dpt hadiah 2 pasang baju Baby Kiko sempena hari lahirnya yg jatuh pada 2 Syawal. Mcm tahun lepas jugak, Rendang merupakan makanan kesukaan keluarga nie. Bertambah-tambah mkn rendang. Sampaikan Mrs. Andre minta resipi kat mak aku tapi bila dia dgr cooking time yg diperlukan utk masak rendang, dia geleng kepala aje. Hahaha..




Sehari sebelum raya, kami ingat nak gunting rambut depan Batrisyia tp setibanya di salon, dia tidur. Tak jadi la. Kebetulan kami ke Giant masa hari raya pertama tu, apa lagi.. aku bawak dia masuk salon yg kak Jannah pernah beritahu. Menangis anak aku. Ala, potong depan je so takde la lama sgt.


Masa hari raya kedua, hubby bawa Batrisyia naik motor kat depan rumah. Dia mmg suka tgk motor. Kalau motor lalu depan dia, mmg dia akan melonjak-lonjak.

Byk benda nak blog ttg cik adik manis nie. Nanti la yer. Akan aku ceritakan satu persatu.

6 scribble(s):

ska said...

aku bleh join family ko.. colour baju 1st raya aku lebih kurang dgn korang.. haha..

jannahrais said...

hihihih rase glamer gitu liz mention name akak..hihihihi
bape hinggit kene cas potong rambut depan tu?

Mama-Miya a.k.a Jedi Hopeful a.k.a Proud Zakiah Khairani said...

uish, cik minah tu beria nganga pegang remote..nak tukar channel apa tu?

Liz said...

kd> color apa yg sama? baju aku:

1st raya: biru
2nd raya: hijau
3rd raya: merah + pink
umah ko: orange

kak jannah> depan tu, rm3 tunai. hehe

mama miya> hehe, x ingat la pulak.

izzahazfar said...

takut kena gunting eeee...

ska said...

baju 1st raya. aku punya baju sama colour mcm baju melayu korang.. hahah...

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.