Tuesday, September 08, 2009

Bagaimana membaca personaliti seseorang melalui ringtones yg digunakannya?

Deringan telefon Razr ku memecah suasana malam.

Hubby: Ish, ringtones Liza tu.. kalau org ada heart attack, boleh mati kalau tiba-tiba dgr.
Me: Apsal pulak? Best ape ringtone camtu.

SMS ringtones tiba-tiba berbunyi.

Hubby: Ni lagi satu. Tukar la lagu lain. Buat org terperanjat je.
Me: Ala, abang je yg terperanjat. Liza tak pun.
Hubby: Knp la pilih ringtones mcm tu?...
Me: Best per ringtones mcm tu. Bayangkan ye, kalau liza naik LRT kan..orang nampak liza ni mcm innocent je.. mcm budak-budak je.. skali dgr ringtones,baru aa nampak mcm ganas sikit.. mcm minah rock.
Hubby: Yer la tu, tak padan kecik!

Jujurnya, aku pun kdg-kdg leh terperanjat bila handphone ku berbunyi tiba-tiba. Tapi aku sgt sayangkan my ringtones. Rasanya ni ringtones paling lama aku penah pakai kot. Ringtones tu bukan dibeli. Sebaliknya, aku edit sendiri guna software yg diberi oleh Motorola.

Nak tau ringtones ape?

Utk call, aku gunakan CHORUS LAGU MR. BRIGHTSIDE BY THE KILLERS.
Utk sms, aku gunakan CHORUS LAGU OUR LIVES BY THE CALLING.

Tak la rock sgt kan? Hikhik. Tapi kira ok la kalau nak banding dgn Cinta Luar Biasa by Siti ke.. opps!

Skrg aku dah tukar semuanya. Hubby suruh cari ringtones yg sesuai utk Batrisyia agar kalau tiba-tiba handphone aku berbunyi tgh malam, tido anak kami tak terganggu.

Jadi, aku guna CUPPYCAKE SONG BY AMY CASTLE!

Sedey acik! Tapi minah tu la suka setiap kali dia dgr. Siap goyang-goyang badan lagi.

Mr. Brightside by The Killers
Jealousy, turning saints into the sea
Swimming through sick lullabies
Choking on your alibies
But it's just the price I pay
Destiny is calling me
Open up my eager eyes
'Cause I'm Mr Brightside

Our Lives by The Calling
Cause these are the days worth living
These are the years we're given
And these are the moments
These are the times
Let's make the best out of our lives...
And even if hope was shattered
I know it wouldn't matter
Cause these are the moments
These are the times
Let's make the best out of our lives...

Cuppycake Song by Amy Castle
You're my Honeybunch, Sugarplum
Pumpy-umpy-umpkin, You're my Sweetie Pie
You're my Cuppycake, Gumdrop
Snoogums-Boogums, You're the Apple of my Eye
And I love you so and I want you to know
That I'll always be right here
And I love to sing sweet songs to you
Because you are so dear

4 scribble(s):

Mama-Miya a.k.a Jedi Hopeful a.k.a Proud Zakiah Khairani said...

i guna tone cuppy cake time sbelum jd mom..dah jd mom i pakai tone lagu wonderpets coz tu feberet miya. now i pakai lagu timbaland. apakah maksudnye tu?

Liz said...

mama miya> cuppy cake dgn wonderpets tu sesuai dgn miya yg makin membesar. tp part timbaland tu, i x sure.. hehe.. adakah miya akan minat timbaland? hehe.. ke mama nye nak jadi muda semula?

imee said...

alahai liz, ko letak lagu cuppycakes tu buat aku rindu aafiyah la. :(

aku pun dah ubah sumer ringtones aku. dulu lagu foo fighters la, lagu funeral for a friend la.. skrg lagu2 yg kurang headbang sket.. bila aafiyah dah pandai ckp kang, confirm akan dijadikan msg tone. :D

Liz said...

imee> tu la. aku suka lagu2 camtu dijadikan ringtones. dah jiwa pun suka lagu camtu kan. aku rasa anak aku suka lagu mcm tu gak sbb kalau masa awal2 dulu dia xnak tido, bila pasang lagu rock, gerenti tido. hahaha..

ok, serious sikit.. part nak jadikan suara aafiyah jg msg tone tu, aku pun ada terpk tp x buat lagi.

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.