Wednesday, September 30, 2009

2 Syawal 1430H: Her first birthday!

Yes.. Batrisyia sudah menyambut hari lahirnya yang pertama pada 2 Syawal yg lalu. Kami rasa, elok la kalau dpt sambut hari lahir dia mengikut kalendar Islam. Tak salah bukan? Tapi ada jugak la yg kata tak boleh! Kenapa ek?

Tahun ni kami beraya di Seremban so family kat Seremban la yg dpt menyambut hari lahir Batrisyia bersama kami. So utk family Cheras, mereka akan join makan-makan kat rumah kami hari Sabtu nie.

Kami tak mcm org lain nak sambut besar-besar dan meriah. Batrisyia pun baru berumur setahun. Bknnya dia tau apa sgt. Plus, aku taknak dia jd cranky bila ramai sgt org dtg. Jadi, kami hanya jemput saudara-saudara terdekat sahaja! Tak ramai pun. Adik-beradik belah mak aku je. Diorg suma mmg akan dtg beraya ke rumah kami setiap 2 Syawal. Jadi mmg molek sgt la diorg ada.

Bila nak pilih cake, aku jadi risau. Aku nak cheesecake tp family aku sendiri tak mkn cheesecake (kecuali Irfan and Hasif). Jadi, aku cuba pilih cheesecake yg tak terlalu rasa cheese. I picked HAZEL CHEESE (Rich hazelnut cheese filling with roasted hazelnut crust, extraordinarily tasty!.. tu kalau ikut description dia). Aku pernah rasa so aku tau mmg sedap!

My mom masak laksa. First time dia masak lasak.. sedap weih!!! Orang lain mkn bertambah-tambah. Lepas ni boleh la minta masakkan laksa selalu. Alhamdulillah, cake pun habis.. org rumah terpaksa kongsi mkn sbb tetamu mkn cake bertambah-tambah. Hehehe..

Orang yg paling seronok ialah kanak-kanak lain terutamanya Batrisyia. At first, dia mcm terdiam di sofa bila tgk ramai org dtg dan kanak-kanak lain sibuk pakai topi kertas mcm dia and main belon yg abi dia tiupkan. Bila dah lama sikit, dia mula la jerit nak tegur org lain. Di hujung-hujung masa, dia dah keletihan dan tidur sekejap.

Dia dpt byk baju di hari lahir dia. Mrs. Andre hadiahkan 2 pasang baju utk dia. Tema kami pada hari raya kedua ialah warna hijau. Aku tak jumpa baju warna hijau yg cantik. Kebetulan, Mrs. Andre hadiahkan baju warna hijau. Dpt la pakai masa hari raya kedua. Thank you kpd semua yg memberi hadiah!! Serious aku jealous sbb baju utk anak aku semuanya lawa-lawa.

Layan la gambar.


Menolong abi dia tiup belon.. tlg tgk je ek!





Delicious!

Knp nampak mcm umi dia je yg over excited nak potong kek?

Hubby tolong potongkan kek utk tetamu

Haruslah aku share gambar dia bermuka innocent di blog nie.
(Ampun abg.. jgn marah eh..)

8 scribble(s):

AdwanEncem said...

hepi besday batrisyia..... semoga ceria sihat sentiasa...muah..

Mama-Miya a.k.a Jedi Hopeful a.k.a Proud Zakiah Khairani said...

Happy Birthday Little One!

Auntie doakan u will always be healthy, grow smart & beriman.

ska said...

hahhaa.. gambar kek batrisyia sama dgn anak buah aku nye kek harituh. apesal tema kita lebey kurang jek tahun nih? aggagaga..

anyway, happy 1st bday batrisyia! sorry godmother mu ini tak dpt hadir di kedua2 majlis.. huwaaaa....

Liz said...

lin> thank you, auntie.

mama miya> insya Allah.. amin!

kd> gambar sama? umi saya pilih Tweetie sbb dia kata Tweetie tu cute, comel dan kecik.. mcm saya yg halus ni la.

ezan said...

happy birthday batrisyia.. dah besar dah anak dara sorg ni.. :)

imee said...

Happy birthday Batrisyia! *kish kish*

cure32 said...

hepy birthday omeyya~

Liz said...

ezan> thanks! umur je besar, orgnya cheeky lg!

imee> thank u auntie imee.

syiefa> thank u auntie syiefa

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.