Tuesday, August 18, 2009

Pagi yang 'gelap'

Pagi-pagi, tugasku ialah siapkan beg pam. Selalunya, malam sebelum tu aku akan masukkan 6 botol susu dlm beg kecil (yg dpt sekali dgn beg pam tu). Senang sbb tinggal nak simpan ice packs dan corong dlm tu bila aku nak keluar dr rumah.

Rutin pagi tadi berjalan seperti biasa. Lepas siapkan beg kecil dan siapkan bekalan susu Batrisyia utk dihantar ke taska, aku letak semuanya dlm kereta.

Semuanya KECUALI BEG KECIL!!!!

Dan aku hanya perasan beg tu takde bila dah sampai kat car park di office.

I called hubby dgn harapan dia ada simpan kunci rumah dan dia boleh balik ke rumah kejap utk ambil. Tak kesah la ambil pukul brp, yg penting ambil. Dpt mengepam sekali pun cukup la!

Seperti dijangka, hubby ckp dia tak ambil kunci rumah (mmg aku dah nampak dia simpan kunci rumah dlm kereta yg aku bwk).

Hidupku gelap gelita skrg nie! Ok, tak la gelap. Mendung aje. Camne nak mengepam???

Nasib baik la ada terselit breast pads dlm beg pam nie. Boleh jugak digunakan di saat terdesak ni. Tak pasal-pasal pulak baju aku basah nanti. Dan nasib baik ada lebih 4 botol hasil mengepam semalam. Boleh juga cover stok utk hari esok.

Takpe la Liz. Takde rezeki ko nak mengepam hari nie. Anggap je la bos ko masuk dari pukul 7.30 pagi sampai la 5.30 ptg. Jadi ko takde peluang nak pam susu =(

UPDATED as at 10.00am

"Turun, abang kat bwh" katanya dalam telefon. Dlm kehairanan, ku turun la jugak. Guess what? Hubby bawak beg kecil tu! Dlm pada sedih-sedih pagi tadi, aku terlupa yg tuan rumah ada simpan satu set kunci rumah aku. Hubby yg teringat akan hal nie, pegi balik rumah dan ambil beg kecil tu.

Nasib baik dia dlm kereta. Kalau dia terpacak kat luar kereta, dah lama aku peluk dia on the spot!

12 scribble(s):

Faizah said...

amik EL 1/2 days heheheh, mau bengkak tuh kang, takleh buat manual ke?

precious innocent said...

awat xnak cuba pum pakai tgn??

-mama emma®-

Liz said...

faiz dan kak emma> camne nak perah pakai tgn kalau botol nak menyimpan susu pun takde? owh faiz, aku penah bengkak sbb dpt pam sekali je dlm 8 jam bekerja tu. mmg seksa weih. sakit giler rasanya.

anyway, problem is solved! hehehe

Mama-Miya a.k.a MiuMiu a.k.a "Jedi Hopeful" said...

chewah, cam drama lak..

Afhm said...

Sweet kan bile our hubby do some things that unexpected.. cherish the moment Liz.. things like these really helps bile kita tengah down ..

Liz said...

aida> yer. dia tu kdg2 mcm x reti buat surprise. tp bila sesekali dia buat benda2 kecil camni, rasa appreciate sgt.

mama miya> ceh, ni belum sampai tahap drama lagi. short story je

farah said...

sweetnye...

saya pon penah terlupa bwk alat mngepam...kadang2 tiub tertinggal, kadang2 corong lupa bwk...
pam guna tg la jawabnye...

jemput datang umah ye...
www.myangels-love.blogspot.com

WanYgBest said...

errr...xtau plak klu dah pam dlm masa 8 jam leh bengkak...hmmm..byk nak kena blaja nih...

**nak tuntut ilmu sblm kwin...kui2

Liz said...

farah> bkn x boleh pam guna tgn tp kalau xde bekas nak menadah susu tu, x dpt nak buat ape2.

wan> owh wan. ni hanya applicable kat mothers yg masih menyusukan anak aje. lain la kalau susu dah xde. hehe. betul, mmg boleh bengkak sbb susu dah penuh kat dlm breasts. engorgement (bengkak) masa pantang lg la sakit weih! tersentuh sikit pun dah sakit. yg tu tak payah tunggu 8 jam. 2 jam pun cukup la. gerenti bengkak.

tuntut ilmu eh? boleh aje. hehe. ko blk ke time abg ko kawen nnt? lama x jumpa ko. nak tunggu aku pegi bristol tu, xtau la bile.

p!nkerton said...

mmg seksa kan kalo tertinggal bende2 pam ni. dah mcm nyawa pulak, gi mana2 mesti bawak ;p sebbaik aa hubby kita understand & support bf :) so sweet hasben ko antarkan ke opis. aku sebbaik aa rumah dkt hehe..

WanYgBest said...

aku balik kejap...2 weeks... kalau sempat, mmg nak wat sesi lawatan bejumpa 'anak2 angkat'...tu la, lama tak jumpa ko, teringin gak aku nak jumpa si adik manis tuh...

Liz said...

fatih> rumah aku dekat tp tu la.. byk tmpt yg sesak di waktu pagi. mmg x dpt aku nak patah blk. seb baik dia ada keje kat luar. leh lari kejap.

wan> ooo..bagus3. leh jumpa ko! tp bgtau la bile ye. harap2 aku xde hal. anyway, ko kira la brp harga semua magnet aku. erk, ada ke x magnet aku? hehe.. kalau ada, tlg kira harga. nnt aku bayar. xyah susah2 ckp "ala, xpe..xyah bayar". sbb byk kan.. x elok mempergunakan kwn.hehehe

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.