Wednesday, August 12, 2009

Naughty?

"Mama... hari nie Batrisyia naughty!" kata Dilla pada aku bila dia bwk turun Batrisyia dr tingkat atas.

"Hah! Nape? Dia nangis je ke?" Aku ingatkan anak aku meragam ke ape.
"Tak la kak.. dia asyik nak memanjat je!" kata Dilla sambil serahkan Batrisyia kat aku.

And guess what? Batrisyia menangis sbb NAK KENA BALIK! Ala-ala taknak berpisah dgn Dilla. Kuikuikui. Actually, ni bkn kali pertama dia buat camni. Minggu lepas, dia pernah menangis sekali masa aku ambil dia. Siap xnak lepaskan aku bila aku nak letak dia kat car seat. Punya la taknak balik. Tapi semalam mmg kuat la dia nangis. Meleleh air mata sampai keluar hingus. Chait, ape la. Ni mesti kes syok sgt main sampai taknak balik.

Dia mmg dah x reti duduk diam. Ada je benda nak buat. Ada je brg nak sepahkan. Dah taknak merangkak. Sibuk nak berdiri. Padahal tak sampai sebulan pun dia merangkak. Baru seminggu merangkak, sibuk nak belajar berdiri. Ni dah mula cruising, sibuk nak belajar duduk lepas berdiri, nak belajar terjun katil. Haha, aku kata terjun sbb minah nie mmg jenis tak takut sakit punya. Yg dia tau, dia nak belajar. Kalau sakit terjatuh ke, dia nangis la. Skrg kalau dgr dia bunyi sikit, terus check dia dlm bilik sbb takut dia pandai2 turun katil sendiri. Skrg nie dia x keluarkan bunyi kalau terbgn dr tido. Tau-tau je dah ada kat tepi katil. Bahaya betul!

Abi dia tak sabar nak tunggu dia berjalan. Aku dpt bayangkan. Cik adik manis yg halus nie berjalan terkedek-kedek dalam rumah. Penat la nak kejar!

3 scribble(s):

AdwanEncem said...

hehehehe... batrisyia nakal ek... adwan pun nakal gak tau... selalu meniti kat kabinet tv mama... dh la kabinet tv tu tajam2 bucu die, tp adwan tak peduli...syok je.. mane best kan batrisya merangkak ni, adwan merangkak pun jap2 je pastu cari jari n tgn abah or mama nak jalan2 hehehe...

Fuchsia~ said...

liz oo liz, yg resepi ayam perap tu tulis 1/2 sudu besar kunyit tepung tu kunyit ke tepung?

Liz said...

adwanEncem> hoh? camane adwan leh masuk cni? aaa... lari!!! tu la. x best kan merangkak nie. terasa mcm rendah je. kita pun suka cari jari umi dgn abi..pastu nak jln tatih-tatih.

fushsia> tu kunyit.. bkn tepung.. maksud saya serbuk kunyit. ada org panggil kunyit tepung. hehe.. sorry.

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.